Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Απεργία πείνας ξεκίνησε ο Raif Badawi

Αυτή η φωτογραφία, που ελήφθησαν στις 7 Μαΐου 2015, στο Παρίσι, Γαλλία, δείχνει ένα πανό με την εικόνα της Σαουδικής blogger Raif Μπαντάουι που πραγματοποιούνται από άτομα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ του.  (Φωτογραφία από AFP)

Ένας Σαουδάραβας φυλακισμένος μπλόγκερ καταδικασμένος επειδή επέκρινε την επίσημη ιδεολογία Γουαχάμπι η οποία κηρύσσεται στη Σαουδική Αραβία ξεκίνησε απεργία πείνας,λέει η σύζυγός του.

Η σύζυγός του Raif Μπαντάουι,  Ensaf Χαϊντάρ, δήλωσε την Πέμπτη ότι ο σύζυγός της είναι σε απεργία πείνας από την Τρίτη μετά τη μεταφορά του σε μια "νέα απομονωμένη" φυλακή.

Η Χαϊντάρ, η οποία ζει με τα τρία παιδιά τους στον Καναδά, κάλεσε τον Σαουδάραβα μονάρχη, βασιλιάς Salman, να δώσει χάρη στον  Μπαντάουι. "Παρακαλώ να ενώσει τα παιδιά μου με τον πατέρα τους», είπε στο Twitter.

Η Χαϊντάρ θα πάει σύντομα στη Γαλλία για να παραλάβει το βραβείο Ζαχάρωφ που απονεμήθηκε στο σύζυγό της από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την θαρραλέα κριτική του για την εξτρεμιστική ιδεολογία Γουαχάμπι και τους  εξτρεμιστές κληρικούς του βασιλείου. Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ο Μπαντάουι,ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή από το 2012, έχει καταδικαστεί σε 10 χρόνια φυλάκισης και 1.000 χτυπήματα με μαστίγιο.To μαστίγωμα toy 31χρονου blogger πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε 20 συνεδρίες. Έλαβε τα  πρώτα 50 χτυπήματα με μαστίγιο τον Ιανουάριο.

Έχει επίσης καταδικαστεί σε πρόστιμο  $ 266.000 σε μετρητά και απαγόρευση 10 ετών για ταξίδια στο εξωτερικό.


Ο Μπαντάουι φυλακίστηκε εξαιτίας υλικού σε ένα διαδικτυακό φόρουμ που δημιούργησε για την ενθάρρυνση της δημόσιας συζήτησης, επικρίνοντας τις επιρροή των Σαουδαράβων  κληρικών που κηρύττουν τον  Ουαχαμπισμό.Η  κριτική στους Ουαχαμπιστές κληρικούς αντιμετωπίζεται ως σοβαρό αδίκημα από το Ριάντ καθώς η τάξη αυτή παίζει καθοριστικό ρόλο στη στήριξη του καθεστώτος.

Διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν καταγγείλει τη Σαουδική Αραβία για τις κατασταλτικές πολιτικές της προς την πολιτική διαφωνία.

presstv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νοσταλγία...

  Φωτογραφία από τις παλιές καλές εποχές. Τότε που οι καλοί κύριοι έδιναν τα παπούτσια τους στα ξυπόλητα και νηστικά παιδάκια να τους τα γυα...