Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Κι άλλη πόλη απελευθέρωσε ο Ιρακινός στρατός

Η φωτογραφία δείχνει σύννεφα καπνού στην αγροτική πόλη της Husaybah, ανατολικά του Ραμάντι, δυτική επαρχία του Ιράκ Ανμπάρ, όπου οι ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν κλείνει μέσα σε τρομοκράτες takfiri Daesh, 7 Δεκεμβρίου 2015. (AFP φωτογραφία)

Σε ένα μεγάλο πλήγμα για τους Takfiris,οι Ιρακινοί αξιωματούχοι είπαν ότι οι δυνάμεις της χώρας έχουν καταφέρει να ξαναπάρουν μεγάλα τμήματα της στρατηγικής πόλης  Ραμάντι από τους μαχητές του Daesh(ISIS).
Το Υπουργείο Άμυνας του Ιράκ ανέφερε σε μια δήλωση την Τρίτη ότι οι δυνάμεις του, που υποστηρίζονται από τους εθελοντές μαχητές, κατάφεραν να απελευθερώσουν πλήρως τη γειτονιά al-Ta'mim.
Ανέφερε ότι οι τρομοκράτες του Daesh υπέστησαν τεράστιες απώλειες στις δυνάμεις και τα όπλα τους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Το Ta'mim βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του Ραμάντι, πρωτεύουσα της δυτικής επαρχίας Ανμπάρ.

Η περιοχή ήταν πεδίο σκληρών συγκρούσεων μεταξύ των ιρακινών δυνάμεων και  δυνάμεων του Daesh κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων. 

Η ανακοίνωσε  την Τρίτη έλεγε ότι οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις κατόρθωσαν επίσης να εξασφαλίσουν τη βόρεια πύλη σε ένα μεγάλο στρατόπεδο που κατέχονταν από το  Daesh στο Ραμάντι, λέγοντας ότι η βάση παλαιότερα λειτούργησε ως κέντρο διοίκησης για την επιχείρηση για την απελευθέρωση της Ανμπάρ. Ανέφερε ότι δεκάδες τρομοκράτες σκοτώθηκαν σε παρόμοια επιχείρηση στην περιοχή Husaybah, ανατολική  της Ανμπάρ, ενώ έξι κρησφύγετα τρομοκρατών  καταστράφηκαν επίσης.

Το Daesh ξεκίνησε την επίθεσή του στο Ιράκ, τον Ιούνιο του 2014. Οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις κατάφεραν να απωθήσουν τους μαχητές από μερικά από τα σημαντικότερα προπύργια τους, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων της Τικρίτ και Baiji στην επαρχία  Salahuddin, ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση να ξαναπάρουν τις θέσεις στο Ανμπάρ και, επίσης, στη βόρεια επαρχία της Νινευή.

Το Daesh έχει επίσης υποστεί πλήγματα στο βόρειο τμήμα της Ανμπάρ καθώς κουρδικές δυνάμεις, γνωστές ως Peshmerga, εκκαθάρισαν από  μαχητές την πόλη στα σύνορα της Sinjar τον περασμένο μήνα. Η απώλεια της Sinjar και άλλες περιοχές στο Ανμπάρ θα στερούσε από τους περισσότερους μαχητές την επικοινωνία τους με περιοχές που ελέγχονται από το  Daesh  στη γειτονική Συρία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H ανωριμότητα που λείπει

  Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μέχρι και που παντρεύτηκα οι γύρω μου, όταν μιλούσα για τα σχέδιά μου(του γάμου συμπεριλαμβανομένου), μ...