Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Πώς βλέπουν οι Σιίτες τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Αγιατολάχ Χαμενεΐ αντιμετωπίζει μια ομάδα Ιρανών αξιωματούχων και των μουσουλμανικών πρεσβευτές στην Τεχεράνη.  © IRNA

O Ηγέτης της Ισλαμικής Επανάστασης Αγιατολάχ Seyyed Ali Khamenei λέει ότι οι εχθροί προσπαθούν να προκαλέσουν  φαγωμάρα μεταξύ των μουσουλμάνων και καταστρέφουν τις ισλαμικές χώρες. 
"Ο στόχος των εχθρών σήμερα είναι να ξεκινήσουν έναν εμφύλιο πόλεμο μεταξύ των μουσουλμάνων και το έχουν, δυστυχώς, καταφέρει σε κάποιο βαθμό,"δήλωσε  ο ηγέτης την Τρίτη με την ευκαιρία της επετείου γέννησης του προφήτη του Ισλάμ.
"Καταστρέφουν χώρες τη μία μετά την άλλη. Καταστρέφουν τη Συρία, την Υεμένη και τη Λιβύη. Έχουν τους μουσουλμάνους στο Μπαχρέιν υπό πίεση ", δήλωσε ο Αγιατολάχ Χομεϊνί.
Ο Ηγέτης επέκρινε τη μουσουλμανική σιωπή στην ομιλία του σε μια ομάδα συμμετεχόντων σε διεθνές συνέδριο με θέμα την ισλαμική ενότητα που πραγματοποιήθηκε στην Τεχεράνη, μουσουλμάνους πρέσβεις, και Ιρανούς αξιωματούχους.
«Στη Νιγηρία, γιατί αυτό το επίπεδο της τραγωδίας  επιβλήθηκε σε αυτόν τον ειρηνικό, υπέρ της εγγύτητας και πιστό Sheikh; Γιατί είναι ο κόσμος του Ισλάμ σιωπηλός; " είπε ο Ayatollah Khamenei, αναφερόμενος στο Σέιχ Ιμπραχίμ αλ-Zakzaky ο οποίος κρατείται σε απομόνωση σε στρατιωτική κράτηση.      
Ο ηγέτης είπε ότι είναι απογοητευμένος με τους μουσουλμάνους πολιτικούς, καλώντας τους Ισλαμικούς στοχαστές να βοηθήσουν "τη δημιουργία ενός νέου ισλαμικού πολιτισμού."
«Σήμερα, ο δυτικός πολιτισμός αποκαλύπτει τις αντιφάσεις του. Είναι τώρα η σειρά του Ισλάμ και είναι στο χέρι των μουσουλμάνων να κινητοποιήσουν τις προσπάθειές τους και να δημιουργήσουν ένα νέο ισλαμικό πολιτισμό.
"Αυτή η πρόσκληση, όμως, είναι στην Ulama και τους μουσουλμάνους  στοχαστές του κόσμου που δεν θεωρούν τη Δύση ως το  Qibla τους. Δεν έχω πολλές ελπίδες στον κόσμο των πολιτικών του Ισλάμ", δήλωσε ο Αγιατολάχ Χομεϊνί.
"Ο κόσμος του Ισλάμ, όπως ο προφήτης, πρέπει να εξαπολύσει ένα νέο πνεύμα και δροσερό περιβάλλον για τη δημιουργία ενός νέου ισλαμικού πολιτισμού,"πρόσθεσε ο ηγέτης .


Σχόλιο:Εκτός από τον ενδομουσουλμανικό πόλεμο που έχει προκαλέσει η Δύση,καλό είναι να θυμηθούμε τον πόλεμο μεταξύ Ορθοδόξων.Και συγκεκριμένα την υποκίνηση ,εναντίον της Ρωσίας,χωρών όπως η Γεωργία(με τον ανεκδιήγητο Σαακασβίλι που συνεχίζει το ρόλο του στο Κίεβο)και η Ουκρανία(κι άλλοι νεκροί σε επιχειρήσεις χθες).Ακόμα την κελλιέργεια εχθρότητας μεταξύ ορθόδοξων λαών όπως Σερβίας-Μαυροβουνίου,Ρουμανίας και Βουλγαρίας με τη Ρωσία κλπ.Ίσως λοιπόν να έχουν κάποια σημασία τα λόγια του Χαμενεϊ.Αν κάποιος διαβάσει την επιστολή του Χομεϊνί στον Γκορμπατσόφ θα δει ότι είχε προβλέψει πολλά από αυτά που θα ακολουθούσαν.Ο εκάστοτε Αγιατολάχ δεν είναι απλά ένας φανατικός.Είναι άνθρωποι μορφωμένοι,οξυδερκείς και γνώστες της γεωπολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...