Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Εκκενώνεται και η τελευταία συνοικία της Χομς από αντάρτες-Βαρύ το τίμημα του πολέμου

Σε αυτή την φωτογραφία αρχείου, ένας άνθρωπος βόλτες ένα ποδήλατο μέσα από μια κατεστραμμένη μέρος της Χομς, δυτική Συρία.  (AP Photo)

Οι,υποστηριζόμενοι από ξένες δυνάμεις,μαχητές στη δυτική πόλη της Συρίας Χομς θα εκκενώσουν και την τελευταία συνοικία που ελέγχουν στο πλαίσιο συμφωνίας με την κυβέρνηση της Δαμασκού.
Ο Talal Barazi, ο κυβερνήτης της επαρχίας Χομς στην κεντρική Συρία, δήλωσε την Τρίτη ότι οι μαχητές θα αφήσουν την περιοχή εντός προθεσμίας δύο μηνών. "Μια ομάδα από 200 έως 300 ένοπλους άνδρες θα φύγει σε πρώτη φάση, η οποία θα ξεκινήσει το Σάββατο (5 Δεκεμβρίου)."
Βαρέα και μεσαία όπλα θα παραδοθούν σε αξιωματούχους κατά το πρώτο στάδιο της συμφωνίας που πρόκειται να διαρκέσει μία εβδομάδα.

Οι Περίπου 2.000 μαχητές αναμένεται να αποχωρήσουν από την Περιφέρεια Waer σταδιακά, ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις σε αντάλλαγμα θα σταματήσουν τις επιχειρήσεις για την απελευθέρωση της περιοχής και θα άρουν  την πολιορκία στην περιοχή.
Μετά την ολοκλήρωση της εκκένωσης, οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας θα εισέλθουν και πάλι στην περιοχή,είπε ο Barazi . "Έχουμε συμφωνήσει να διατηρήσουμε την ειρήνη και να τερματίσουμε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να εφαρμοστεί η συμφωνία."
Η συμφωνία επί της εκκένωσης επιτεύχθηκε αφού ο  Barazi και εκπρόσωποι των στρατιωτικών ομάδων που βρίσκονται στη Waer, καθώς και ομάδες της κοινωνίας των πολιτών για την περιοχή συναντήθηκαν την Τρίτη.Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης από μια αντιπροσωπεία του ΟΗΕ και  εκπρόσωποι του Ειδικού Απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία Staffan de Mistura.
Η Waer, η οποία ήταν κάποτε το σπίτι 300.000 ανθρώπων, τώρα στεγάζει μόνο 75.000. Ήταν η τελευταία περιοχή της Χομς, που ήταν ακόμα υπό τον έλεγχο των μαχητών που αποσύρθηκε από την Παλιά Πόλη της Χομς πέρυσι.
Η σύγκρουση της Συρίας, η οποία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011, έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 250.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Ο ΟΗΕ αναφέρει ότι περίπου 12.200.000 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 5,6 εκατομμυρίων παιδιών, εξακολουθούν να έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας. Η υπό ξένη αιγίδα πολεμικότητα έχει επίσης εκτοπίσει εσωτερικά 7,6 εκατομμύρια ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...