Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Σόου

 


Πιστεύω ότι η στάση του σεβ. Μητροπολίτη Κυθήρων(για τον Αιτωλοακαρνανίας δεν ξέρω γιατί δεν τον παρακολούθησα και δεν έχω γνώση του τι γίνεται στην εκεί Μητρόπολη) καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας ήταν και είναι, λανθασμένη. Έχει επηρεαστεί από ανθρώπους που στερούνται σοβαρότητας, έχει γράψει και έχει μιλήσει περισσότερο από όσο θα έπρεπε και, ναι, πιστεύω πως οι απόψεις του δεν ήταν ούτε μελετημένες ούτε σωστές. Μέχρι εδώ.

Αυτή την σπουδή να του επιβληθούν κυρώσεις από τη ΔΙΣ, δεν την καταλαβαίνω. Απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο. Πρώτον, οι απόψεις, ακόμα κι αν είναι βλακώδεις δεν τιμωρούνται σε μια δημοκρατία.

Η ΧΑ έπρεπε να κάνει φόνους για να διωχθεί. Και από όσο ξέρω, η ΔΙΣ δεν μπορεί να επιληφθεί για απόψεις που δεν έχουν να κάνουν με καθαρά εκκλησιαστικά ζητήματα. Από την άλλη, αν το ζήτημα είναι η ώρα τελέσεως της Αναστάσιμης Λειτουργίας, ο Κυθήρων, που διαφώνησε με την ώρα τελέσεως, την έκανε την επόμενη μέρα το πρωί. Εκκλησιαστικά είχε το δικαίωμα. Νομικά δεν καταπάτησε τους περιορισμούς του ωραρίου. Δεν έκανε Ανάσταση στις 12 το βράδυ.

Αν ενόχλησε η παρέμβασή του υπέρ των κληρικών που (ορθώς) τιμωρήθηκαν επειδή έκαναν την Ακολουθία και τη Λειτουργία τα Μεσάνυχτα, αυτό θα μπορούσε να λυθεί είτε με μια αυστηρή απαντητική επιστολή είτε και με ένα τηλεφώνημα. Δε χρειάζεται όλο αυτό το εκκλησιαστικό δράμα με τις επιτροπές να ψάχνουν να βρουν αν μπορούν να επιβάλλουν κυρώσεις και με τις δημόσιες ανακοινώσεις. Τα θέματα αυτά λύνονται ήσυχα, απλά και ήρεμα. Χωρίς βαρύγδουπες δηλώσεις και χωρίς σόου.

Υπάρχουν άλλωστε χειρότερα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν στην Εκκλησία....

2 σχόλια:

  1. Επειδή είμαι άσχετος επί του θέματος, για τη είδους κυρώσεις μιλάμε? Κάτι σαν επίπληξη στο ποιο επίσημο? (Deso)

    ΥΓ. Δεν έχω εικόνα φυσικά ως προς το τι συμβαίνει εντός της ΔΙΣ. Μου φάνηκε κ εμένα περίεργο αυτό με τις κυρώσεις. Εκτός κ αν τα πράγματα έχουν φτάσει στα άκρα, και πάλι όμως δεν πιστεύω ότι μητροπολίτες όπως ο Κυθήρων και ο Αιτωλ/νιας θα αλλάξουν απόψεις επειδή θα τους κουνήσει η ΔΙΣ αυστηρά το δάχτυλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους. Μου κάνει εντύπωση που έβαλαν επιτροπές να ψάχνουν. Κοίτα, αν θέλουν να συμμορφώσουν κάποιον μητροπολίτη, μπορούν με πολλούς τρόπους. Αλλά μπορεί να γίνει αυτό και να μην πάρει χαμπάρι κανείς πέρα από τους ... ενδιαφερόμενους. Και εφόσον υπάρχει εκκλησιαστικός(το τονίζω αυτό) λόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...