Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Διαδηλώσεις εναντίον υδροηλεκτρικού σταθμού στην Τιφλίδα

 


https://www.interpressnews.ge/en/article/113657-persons-opposing-construction-of-namakhvani-hpp-holding-protest-rally-in-republic-square

Κόσμος που αντιτίθεται στην κατασκευή του Υδροηλεκτικού Σταθμού Ναμακβάνι (HPP Namakhvani)πραγματοποίησαν διαδήλωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Δημοκρατίας.


"Ο αγώνας ξεκινά εδώ και τώρα! Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους!", - είπε ο  Varlam Goletiani, ένας από τους διοργανωτές των συγκεντρώσεων ενάντια στο HPP Namakhvani, απευθυνόμενος στους ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημοκρατίας.


Οι διαδηλωτές διακήρυξαν για άλλη μια φορά τα αιτήματα και τα σχέδια δράσης τους στη διαδήλωση.


Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας διαδήλωσαν μαζί με πολίτες από διαφορετικές περιοχές. Η αστυνομία κινητοποιήθηκε για να διαφυλάξει την ασφάλεια.


Οι διαδηλωτές έχουν πολλά αιτήματα. Συγκεκριμένα, ζητούν να ακυρωθεί η  συμφωνία που υπεγράφη στις 25 Απριλίου 2019 μεταξύ της κυβέρνησης της Γεωργίας και της εταιρείας Enka Renewables σχετικά με την κατασκευή του καταρράκτη Namakhvani HPP στον ποταμό Rioni, να καταργηθεί το διάταγμα 2405 της κυβέρνησης της Γεωργίας της 21ης ​​Νοεμβρίου 2019 σχετικά με την έγκριση της μεταβίβασης του κρατικού ακινήτου στην LLC Enka Renewables · να ανακληθεί η άδεια κατασκευής που εκδόθηκε για τον καταρράκτη HPP Namakhvani το 2015 και όλα τα άλλα έγγραφα βάσει αυτής · να παραιτηθεί η Natia Turnava, Υπουργός Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...