Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Το έγκλημα

 


Η κατάντια μας φαίνεται όταν γίνονται κάποια εγκλήματα. Όπως αυτό το φρικτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Ή κάποια άλλα λιγότερο αποκρουστικά. Το 95% των σχολίων επικεντρώνεται στην καταγωγή των δραστών. Έτσι υπάρχει μια απίστευτη ηδονή στα (ακρο)δεξιά σχόλια όταν οι δράστες φαίνεται να κατάγονται από άλλες χώρες ενώ αντίστροφα υπάρχει μια μεγαλειώδης χαιρεκακία στα σχόλια των (ακρο)αριστερών όταν οι δράστες είναι Έλληνες. Λες και το έγκλημα εξαρτάται από τον τόπο καταγωγής του εγκληματία. Λες και δεν είναι αυτό καθαυτό το έγκλημα το πρόβλημα της κοινωνίας αλλά το ... διαβατήριό του.

Για εμένα το πρόβλημα λοιπόν, είναι το έγκλημα είτε πρόκειται για τέτοια άνανδρη δολοφονία όπως η χθεσινή είτε πρόκειται για ενδοοικογενειακή βία, βιασμό, επιδειξίες που κυκλοφορούν ανέμελοι είτε μικροκλοπές. Και το πρόβλημα είναι η αδυναμία ή αδιαφορία του κράτους να εξασφαλίσει στους πολίτες του μια ασφαλή ζωή.

Κι αφού το κράτος δεν μπορεί, τότε ή οι πολίτες θα προχωρήσουν σε ό,τι θεωρούν απαραίτητο, με τις συνέπειες που θα έχει αυτό, είτε θα αρχίσουν να αδιαφορούν για τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος. Και αυτές δεν είναι ωραίες προοπτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...