Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Πόκερ

 



Μπορεί να βρεθείς στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της Ελλάδος, στο πιο υπανάπτυκτο μέρος αυτής της ημι-υπανάπτυκτης χώρας και να μη βρίσκεις βασικά αγαθά, όπως ψωμί, κρέας, γάλα και να πρέπει να πας στο κοντινότερο μεγαλοχωριό για να ψωνίσεις, δεν υπάρχει όμως περίπτωση να μη βρεις κάποιον που να θέλει να παίξει πόκερ.

Μπορεί να είναι διακόσια χρόνια πίσω από τα βόδια, μπορεί το ρεύμα να κόβεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα αλλά μια τσόχα για πόκερ θα η βρεις στρωμένη.

Βέβαια. Μας έχει αλλοτριώσει τόσο πολύ η δυτική κουλτούρα που μέσω των ύπουλων σχεδίων του Βατικανού και των σκοτεινών σιωνιστικών διεθνών κέντρων εισήλθε στη χώρα μας και επηρέασε τον αγνό και καθάριο ελληνικό λαό, που εγκαταλείπουμε κάθε μέρα όλο και περισσότερο τις παραδοσιακές αξίες, τα ήθη, τα έθιμα, τη δηλωτή, τη πρέφα και τη ξερή για χάρη του πόκερ, του μπλακ τζακ και άλλων ξενόφερτων διαβολικών παιχνιδιών. 

Έτσι είναι αυτά. Όταν οι παραδοσιακοί καφενόβιοι πίσω στη δεκαετία του '60 υποδείκνυαν την ύπουλη εισβολή του κουμ καν στα αστικά νοικοκυριά κανείς δεν έδινε σημασία. Τώρα που μας κατέκλυσαν το πόκερ, η ρουλέτα και άλλοι δυτικοί διάβολοι τι έχετε να πείτε; Ε; Τίποτα. Τώρα πια είναι αργά. Finis Gracie που λέει κι ο Γιανναράς...

3 σχόλια:

  1. Γιατι σε εναν ανθρωπο του αρεσοει να παιζει χαρτια? Γιατι σε εναν αλλον ανθρωπο του αρεσει το ταβλι? Γιατι σε εναν αλλο του αρεσει το σκακι? Γιατι σε καποιους τους αρεσει να προσπαθουν να λυσουν το κυβο Rubic? Ποσα χρονια παιδευτηκα και ποτε δε τον ελυσα! Γιατι αραγε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα μου άρεσαν τα σχέδια των τραπουλόχαρτων και κάποια παιχνίδια. Το τάβλι δεν το χώνεψα ποτέ. Το σκάκι μου αρέσει. Τους κύβους τους έσπασα όλους όσους έπεσαν στα χέρια μου.

      Διαγραφή
    2. Το ποκερ παντως που ανεφερες βασιζεται στα μαθηματικα! Λογικα και πολλα αλλα τυχερα παιχνιδια! Ο κυβος Rubic μου αρεσει αλλα παιδευτηκα πολυ για να τον λυσω χωρις να φτασω ποτε στη λυση του! Και το σκακι μου αρεσει πολυ! Λογικα το σκακι και ο κυβος Rubic πρεπει να βασιζονται στη Γεωμετρια!

      Διαγραφή

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...