Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Των Μυροφόρων

 


Οι γυναίκες οι οποίες τιμώνται σήμερα από την Εκκλησία, οι Μυροφόρες, ξεκίνησαν πολύ πρωί να πάνε να αλείψουν με αρώματα το σώμα του Ιησού. Πλησιάζοντας τον τάφο αναρωτήθηκαν πως θα κυλίσουν το βράχο που έκλεινε την είσοδο του τάφου.

Φτάνοντας όμως εκεί, είδαν ότι ο βράχος είχε κυλήσει και μέσα στον τάφο αντί για τον Ιησού βρήκαν έναν λευκοφορεμένο νεαρό που τους ανήγγειλε την Ανάσταση του Κυρίου.

Όταν υπάρχει πίστη, όταν υπάρχει θέληση, όταν υπάρχει πραγματική δίψα, κανείς δε μπορεί να κρατήσει τους πιστούς μακριά από την Ανάσταση, μακριά από τον Αναστημένο Κύριο. Ούτε ο φόβος, ούτε η ώρα, ούτε ο κάθε βράχος, το κάθε εμπόδιο που μπορεί να βρεθεί μπροστά μας. Γιατί ο στόχος μας είναι ένας και κανένας άλλος. Να έρθουμε κοντά, να αγγίξουμε τον Αναστημένο Χριστό.

Κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να σταματήσει τον πιστό, τίποτα δεν μπορεί να τον απομακρύνει από την Ανάσταση. Καμία δύναμη του κόσμου τούτου. Ο μόνος που μπορεί να μας φράξει το δρόμο είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Μόνο εμείς κλείνουμε στο δρόμο μας με βράχους και κάθε λογής εμπόδια, μόνο εμείς βρίσκουμε δυσκολίες ανυπέρβλητες που μας αποκόπτουν από τον Χριστό. Και τις βρίσκουμε γιατί μόνοι μας τις δημιουργούμε, με ένα σωρό προφάσεις.

Ο δρόμος είναι ανοικτός, ο βράχος έχει μετακινηθεί και ο άδειος τάφος μαρτυρά την Ανάσταση του Χριστού. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να μετακινήσουμε τους βράχους που εμείς φτιάξαμε για να πάρουμε κι εμείς μέρος στη γιορτή. Χριστός Ανέστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...