Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

ΔΙΣ: Πειθαρχικά μέτρα;



https://orthodoxia.info/news/metra-ti-dis-apeitharchon-mitro/

Στη λήψη μέτρων κατά των μητροπολιτών και ιερέων οι οποίοι δεν πειθάρχησαν στην ομόφωνη απόφαση περί του εορτασμού του φετινού Πάσχα προχωρά η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίας, η ΔΙΣ “εκφράζει την πικρία και αποδοκιμασία Της για τις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες παρατηρήθηκαν εκ προθέσεως διαφοροποιήσεις από τις ομόφωνες Συνοδικές Αποφάσεις”. Αυτή τη φορά όμως, δεν μένει μόνο εκεί.


Πιο συγκεκριμένα, η Συνοδική Επιτροπή επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων πρόκειται να συντάξει φακέλους για τους μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας, κάνοντας λόγο για “απειθαρχία και έλλειψη σεβασμού προς την ομόφωνη απόφαση του συλλογικού οργάνου διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος”.


Ιδιαίτερα για τον μητροπολίτη Κυθήρων τονίζεται πως “επιμένει να μην αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των δυσκόλων και εκτάκτων αποφάσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την δημόσια υγεία και την προστασία της ανθρώπινης ζωής”, με αποτέλεσμα την αυτοαπομόνωση και την απομάκρυνση από τη συλλογική προσπάθεια της Ελλαδικής Εκκλησίας “η οποία στο σύνολό Της πασχίζει και εργάζεται τόσο για την την ακώλυτη επιτέλεση της Θείας Λατρείας, όσο και για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων”.


Η ΔΙΣ ζητά, τέλος, και από τους μητροπολίτες τη λήψη μέτρων προς όσους ιερείς μεμονωμένα δεν πειθάρχησαν προς τις αποφάσεις της Συνόδου, σημειώνοντας πάντως πως αυτές οι περιπτώσεις ήταν ελάχιστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...