Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Η Εκκλησία των Αμερικανών ιθαγενών (NAC)


Catherine Beyer

https://www.learnreligions.com/peyote-and-the-native-american-church-95705

Η Εκκλησία των Αμερικανών Ιθαγενών διδάσκει έναν συνδυασμό χριστιανισμού και παραδοσιακών θρησκειών των ιθαγενών της Αμερικής . Ως εκ τούτου, οι πρακτικές της μπορεί να διαφέρουν σημαντικά από φυλή σε φυλή, καθώς οι αυτόχθονες πρακτικές ποικίλλουν πολύ σε ολόκληρη την Αμερική.


Μεταξύ αυτών των πρακτικών είναι η χρήση του peyote σε τελετές. Ωστόσο, προτού καταλάβετε γιατί και πώς χρησιμοποιείται, είναι σημαντικό να κατανοήσετε την ίδια την Εκκλησία.


Η Εκκλησία των Αμερικανών ιθαγενών

Η Εκκλησία των Αμερικανών ιθαγενών (NAC) ιδρύθηκε αρχικά στην πολιτεία της Οκλαχόμα . Συνεχίζει να λειτουργεί κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, ιδιαίτερα στις δυτικές πολιτείες, καθώς και σε περιοχές του Καναδά.


Ο όρος «Εκκλησία των Αμερικανών Ιθαγενών» δεν περιλαμβάνει τους ιθαγενείς Αμερικανούς που ακολουθούν μόνο τις παραδοσιακές φυλετικές θρησκείες. Ούτε ισχύει για τους ιθαγενείς Αμερικανούς που είναι εντελώς Χριστιανοί.


Οι πιστοί της Εκκλησίας των Αμερικανών ιθαγενών είναι μονοθεϊστές, πιστεύουν σε ένα ανώτατο ον το οποίο αποκαλούν συνήθως το Μεγάλο Πνεύμα. Το Μεγάλο Πνεύμα λειτουργεί συχνά μέσα από άλλα  μικρότερα πνεύματα. Ο Ιησούς διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις πεποιθήσεις τους, συχνά εξομοιώνεται με το πνεύμα του φυτού peyote.


Η φροντίδα της οικογένειας και της φυλής και η αποφυγή αλκοόλ είναι σημαντικές αξίες της Εκκλησίας των Αμερικανών ιθαγενών.


Παράδοση εναντίον νόμων κατά των ναρκωτικών

Πολλές φυλές Αμερικανών ιθαγενών χρησιμοποιούσαν παραδοσιακά μια χημική ουσία γνωστή ως peyote στις θρησκευτικές τελετές τους. Καθώς η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ασχολήθηκε περισσότερο με τον έλεγχο διαφόρων ναρκωτικών, οι χρήστες peyote αντιμετώπιζαν πιθανά νομικά ζητήματα που σχετίζονται με τη θρησκευτική τους χρήση.


Η Εκκλησία των Αμερικανών ιθαγενών δημιουργήθηκε επίσημα το 1918 για να παρακάμψει αυτό το πρόβλημα. Με την άσκηση μιας οργανωμένης θρησκείας , ήταν πολύ πιο εύκολο για τους χρήστες peyote να υποστηρίξουν ότι η χρήση peyote πρέπει να προστατεύεται συνταγματικά ως θρησκευτική πρακτική.


Η χρήση Peyote είναι συνήθως παράνομη στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά γίνεται εξαίρεση για τη χρήση της σε τελετουργικά των ιθαγενών της Αμερικής. Ωστόσο, υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με το τι επιτρέπεται στους χρήστες να κάνουν υπό την επήρειά του, όπως ο χειρισμός βαρέων μηχανημάτων. Σε αυτό το θέμα, το peyote αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο όπως το αλκοόλ.


Τι είναι το Peyote;

Το Peyote είναι το μπουμπούκι ενός συγκεκριμένου τύπου κάκτου χωρίς αγκάθια, του Lophophora williamsii . Βρίσκεται στις ερήμους των Νοτιοδυτικών Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού.


Το φυτό είναι γνωστό για τις παραισθησιογόνες ιδιότητές του. Τα μπουμπούκια Peyote συνήθως μασιούνται για μια πιο έντονη εμπειρία, αλλά μπορούν επίσης να παρασκευαστούν σαν ρόφημα για πιο ήπιο αποτέλεσμα.


Τελετές Peyote των ιθαγενών Αμερικανών

Οι ξένοι συνήθως θεωρούν το peyote ως απλό μέσο για να μαστουρώσουν, αλλά όσοι το χρησιμοποιούν για θρησκευτικούς σκοπούς το βλέπουν ως κάτι μυστηριακό. Το φυτό θεωρείται ιερό και η κατάποσή του επιτρέπει στον χρήστη μια πιο πλήρη κατανόηση του πνευματικού κόσμου.


Το μάσημα μπουμπουκιών peyote και η κατανάλωση τσαγιού peyote είναι κεντρικές πρακτικές της Εκκλησίας των Αμερικανών ιθαγενών. Αυτές οι τελετές συνήθως διαρκούν όλη τη νύχτα, συνήθως ξεκινούν το Σάββατο το βράδυ και τελειώνουν το πρωί της Κυριακής. Περιλαμβάνονται συνήθως το τραγούδι, τα τύμπανα, ο χορός, η ανάγνωση γραφών, η προσευχή και η ανταλλαγή πνευματικών ιδεών.


Μεγαλύτερες δόσεις - και, επομένως, πιο έντονες ψευδαισθήσεις - μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων. Μπορούν να επιτρέψουν στον χρήστη να αλληλεπιδράσει  πληρέστερα με τον πνευματικό κόσμο.


Μικρότερες δόσεις, που συχνά δίνονται με τη μορφή ποτού, χρησιμοποιούνται με τρόπο παρόμοιο με αυτόν του καπνίσματος ganja από τους Rastafari . Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανοίξει το μυαλό και να το ελευθερώσει για να κατανοήσει καλύτερα πράγματα πέρα ​​από τον πεζό κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...