Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Ευθύνη


 Ο κάθε γελοίος υπουργός, αναλόγως της ιδεοληψίας του και της βλακείας του, νομοθετεί ένα κάρο ανοησίες. Έτσι, διάφοροι σκληροί εγκληματίες παίρνουν αδειούλες, αποφυλακίζονται νωρίτερα και επ' ευκαιρίας, όπως επισκέπτονται τους δικούς τους κάνουν και καμιά ληστεία, ίσως και μετά φόνου.

Από την άλλη έχουμε σεσημασμένους, λέει, οι οποίοι κυκλοφορούν ελεύθερα και εγκληματούν ανενόχλητοι. 

Επίσης υπαρχουν εγκληματικά στοιχεία που έχουν έρθει παρανόμως στη χώρα και κανείς δεν ασχολείται να τα ελέγξει.

Πολύ ωραία και ανθρωπιστικά όλα αυτά με το πνεύμα του γαλλικού διαφωτισμού και ό,τι άλλη μαλακία θα πει ο καθένας για να τα δικαιολογήσει.

Γιατί ο πολίτης που θα πέσει θύμα τους ή είναι συγγενής κάποιου θύματος όλων αυτών, δεν μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια και να διεκδικήσει αποζημίωση από το κράτος; Το κράτος είτε με αποφάσεις είτε με παραλείψεις του, άφησε να γίνει το έγκλημα. Δεν έχει ευθύνη απέναντι στον πολίτη του, ο οποίος και φόρους πληρώνει και ψηφίζει και στρατιωτική θητεία έκανε κλπ κλπ. Αν μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, θα νομοθετούσαν προσεκτικότερα και βάση της πραγματικότητας και όχι της όποιας ιδεοληψίας τους όλοι αυτοί οι υπουργοί και βουλευτές; Μια απλή απορία μου είναι αυτή.


1 σχόλιο:

  1. Και αυτά τα κοπρόσκυλα έχουν ο καθένας τους από ένα τσούρμο ασφάλεια γύρω τους. Για τους υπόλοιπους πέρα βρέχει. Γι αυτό είναι να τους πάρει κανείς με τις πέτρες, συγνώμη που το λέω έτσι αλλά και λίγα λέω…
    Ποια ευθύνη παίρνουν; Είδες κανέναν να συγκινείται; Η ιδεοληψία η εξουσία τα φράγκα η υπεροψία…αυτά είναι στη φαρέτρα τους κι άλλα παρόμοια. Απόδειξη ότι κατάφεραν (με την πολύτιμη βοήθεια των ξένων κορακιών) μια χώρα διαμάντι να την κάνουν κουρέλι παγκοσμίως σε λίγες δεκαετίες. Ακόμα ρητορεύουν ότι είναι οι μόνοι σωτήρες. Ο καθένας έχει και επιχειρήματα τρομάρα τους. Και έχουν και κοινό που ακούει, το κατάφεραν κι αυτό αλίμονο.
    Συγνώμη αλλά ή είναι άσχετοι κι αγράμματοι ή δόλιοι. Για αγράμματους δεν τους κόβω, τι στην ευχή. Έχουν χρυσώσει όλα τα τοπ σχολεία του κόσμου. Οπότε τι να λέμε.
    Άντε γιατί παράγινε η ιστορία με δαύτους!
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...