Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Χειμερινές ζωγραφιές από Γεωργιανούς καλλιτέχνες

Wintertime paintings by Georgian artists

georgianjournal

Ο χειμώνας συνδέεται πάντα με το χιόνι, τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος. Όλος ο κόσμος γιορτάζει την αρχή ενός νέου έτους με διαφορετικούς τοπικούς χρόνους. Χρειάζονται 26 ώρες ώστε το νέο έτος  να συμπεριλάβει όλες τις ζώνες ώρας. Εκτός αυτού, ο χριστιανικός κόσμος γιορτάζει τα Χριστούγεννα το χειμώνα. Τα Χριστούγεννα γιορτάζονται ως ενθύμηση της γέννησης του Ιησού Χριστού. akhvlediani
Χειμώνας από την Elene Akhvlediani 
Το Νέο Έτος στη Γεωργία γιορτάζεται στις 31 Δεκεμβρίου, ακολουθούμενο από τα Χριστούγεννα που γιορτάζονται στις 7 Ιανουαρίου. Η προετοιμασία για το νέο έτος ξεκινά νωρίτερα για τις γεωργιανές οικογένειες, στις πόλεις τοποθετούνται εορταστικές διακοσμήσεις και φωτισμοί. 



margiani
Χριστούγεννα από τον Levan Margiani

Ειδικές εκθέσεις και εκδηλώσεις διοργανώνονται σε διάφορα μέρη των πόλεων, ενώ οι πολίτες πηγαίνουν στα εμπορικά κέντρα, αγοράζουν δώρα για τους αγαπημένους και παίρνουν όλα τα απαραίτητα προϊόντα για να ετοιμάσουν το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς. 
irakli_parjiani
irakli_parjiani
Χριστούγεννα από τον Irakli Parjiani



Η γιορτή του Νέου Έτους διαρκεί συνήθως δύο μέρες. Η δευτέρα Ιανουαρίου ονομάζεται "Bedoba". Το "Bedoba" σημαίνει "τύχη" και επομένως, ο τρόπος που περνάτε την ημέρα πιστεύεται ότι καθορίζει το νέο σας έτος. Παρόλο που δεν γιορτάζεται τόσο ευρέως όσο το Νέο Έτος, στις 14 Ιανουαρίου, οι Γεωργιανοί γιορτάζουν το «Παλιό Νέο Έτος» - είναι η ημερομηνία του Νέου Έτους σύμφωνα με το παλιό ημερολόγιο.
matabeli
Χριστούγεννα από την Keti Matabeli

Τόσο τα Χριστούγεννα όσο και το Νέο Έτος στη Γεωργία ανέκαθεν περιλάμβαναν ιδιαίτερη προετοιμασία και ενθουσιασμό και δεν αποτελεί έκπληξη που οι καλλιτέχνες αγαπούν να ζωγραφίζουν το χειμώνα, το χιόνι και να εκφράζουν εορταστική και θρησκευτική ατμόσφαιρα μέσα από τα χρώματα. 
chakvetadze
Χειμώνας από την Nino Chakvetadze

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...