Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Σφραγίδα από την εποχή του πρώτου Ναού βρέθηκε στην Ιερουσαλήμ

Σφραγίδα ηλικίας 2.700 ετών μαρτυρά την ύπαρξη κυβερνήτη στη βιβλική Ιερουσαλήμ [εικόνα & βίντεο]

Μια σπάνια ανακάλυψη έκαναν Ισραηλινοί αρχαιολόγοι στο δυτικό τείχος της Παλαιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ, όπου βρήκαν μία πήλινη σφραγίδα ηλικίας 2.700 ετών, με τους ειδικούς να λένε πως ανήκει στον βιβλικό κυβερνήτη της Ιερουσαλήμ.
Τα αρχαιολογικά ευρήματα, όπως αναφέρει το Reuters, φέρουν την επιγραφή «ανήκουν στον κυβερνήτη της πόλης» γραμμένη στα αρχαία Εβραϊκά και ήταν πιθανό να είχαν αποσταλεί ως αναμνηστικά εκ μέρους του κυβερνήτη, σύμφωνα με την Αρχή Ισραηλινών Αρχαιοτήτων.
Στη σφραγίδα, που έχει το μέγεθος ενός μικρού νομίσματος, απεικονίζονται δύο άνδρες που στέκονται και βλέπουν ο ένας τον άλλον με τρόπο που μοιάζει σαν να καθρεφτίζονται και φορούν ριγέ ρούχα μέχρι τα γόνατά τους. Ανακαλύφθηκε κοντά στο δυτικό τείχος στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, όπου πραγματοποιούνται ανασκαφές από το 2005.


Σύμφωνα με τον Shlomit Wexler: Η σφραγίδα υποστηρίζει την αφήγηση της Βίβλου για την παρουσία του ηγεμόνα της πόλης στην Ιερουσαλήμ πριν από 2.700 χρόνια. Είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται μια τέτοια σφραγίδα. Το στοιχείο αυτό προστίθεται στα ευρήματα των επτά ακόμη σφραγίδων που βρήκαμε εδώ και φέρουν τα ονόματα των Νετανιάχου, γιου του Γιος, του Χαγκάφ, του Αχάι Όσα και πολλά άλλα».
Οι ηγεμόνες της Ιερουσαλήμ, που διορίστηκαν από το βασιλιά, αναφέρονται δύο φορές στη Βίβλο.
Η ανακοίνωση της Αρχής Αρχαιοτήτων έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την επίσημη αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Πρόεδρο Τραμπ, απόφαση που προκάλεσε διαμαρτυρίες από την πλευρά της Παλαιστίνης και διεθνή προσοχή.


Πηγή: Σφραγίδα ηλικίας 2.700 ετών μαρτυρά την ύπαρξη κυβερνήτη στη βιβλική Ιερουσαλήμ [εικόνα & βίντεο] | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...