Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Άλλη μια προσπάθεια να σβήσουν το όνομα του Αράμ Τιγκράν από πάρκο στην Τουρκία

panorama.am

Ένας άγνωστος διέγραψε το όνομα του Αρμνιο-Κούρδου μουσικού Aram Tigran με πετώντας άσπρη μπογιά στον πίνακα  πληροφοριών του πάρκου στην πόλη Batman της Τουρκίας, ανέφερε το Ermenihaber.
Όπως υπενθυμίζει η πηγή, δεν ήταν η πρώτη φορά που πετάχτηκε χρώμα πάνω στην πινακίδα του πάρκου που ονομάστηκε από τον μουσικό. Προηγουμένως η πινακίδα φτιάχτηκε από υπαλλήλους μετά από την αντίδραση του κοινού.


Ο Aram Tigran ήταν σύγχρονος Αρμένιος τραγουδιστής που τραγουδούσε κυρίως στα κουρδικά. Μεταξύ των Ασσυρίων στο Qamishli ήταν γνωστός ως Aram Dikran. Γεννήθηκε στο Qamishli στη βορειοανατολική Συρία σε μια οικογένεια που καταγόταν  από το Ντιγιαρμπακίρ της Τουρκίας.
Τραγούδησε σε τέσσερις γλώσσες: Κουρδικά, Αραβικά, Συριακά και Αρμενικά.Ο Aram Tigran θεωρείται από τους καλύτερους σύγχρονους Κούρδους τραγουδιστές και μουσικούς, ηχογραφώντας 230 τραγούδια στα κουρδικά, 150 στα αραβικά, 10 στα συριακά και 8 στα ελληνικά.
Ο Τίγραν πέθανε στην Αθήνα στις 8 Αυγούστου 2009, ήθελε να θαφτεί στο Ντιγιαρμπακίρ στην Τουρκία, αλλά οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν αυτό το αίτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριθμητική

  Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι γίνονται χριστιανοί για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από το να θέλουν να είναι...χριστιανοί. Στη Βυζαντινή Αυτο...