Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Πάνω από 20 Μαοϊκοί αντάρτες νεκροί σε συμπλοκή στην Ινδία

Το προσωπικό της Ειδικής Ομάδας Λειτουργίας του Ινδικού Στρατού.  Malkangiri (File)

Τουλάχιστον 21 μαοϊκοί μαχητές σκοτώθηκαν και 2 αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε μια μεγάλη σύγκρουση στην περιοχή Malkangiri στην ανατολική Ινδία, ανέφεραν τα τοπικά ΜΜΕ τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον οργανισμό μέσων ενημέρωσης NDTV, το περιστατικό έλαβε χώρα αργά την Κυριακή στα σύνορα μεταξύ των ποιλτειών  Odisha και Άντρα Πραντές στα ανατολικά, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον ενός στρατοπέδου μαοϊκών, όπου τουλάχιστον 50 Ινδοί αντάρτες είχαν μια συνάντηση. 



Η αστυνομία είχε ήδη ενημερωθεί για τη συνάντηση των κορυφαίων αξιωματούχων των μαοϊκών και ως εκ τούτου, άρχισε η επιχείρηση αναζήτησης και το χτενίσματος της  περιοχής. Μετά την επιχείρηση, πυρομαχικά και όπλα, συμπεριλαμβανομένων AK-47 και αυτόματων τυφεκίων,κατασχέθηκαν . Οι μαοϊκοί, ευρέως γνωστοί ως Naxalites ή Naxals, μάχονται την ινδική κυβέρνηση από το 1960. Οι μαοϊκοί είναι ακροαριστεροί  ριζοσπάστες  κομμουνιστές, οι οποίοι υποστηρίζουν την μαοϊκή ιδεολογία τους  και έχουν ως στόχο να ανατρέψουν την ινδική κυβέρνηση.

Read more: https://sputniknews.com/asia/201610241046650910-india-militants-maoists/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...