Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Για την ταφή του παλαιοημερολογίτη Μητροπολίτη

kalinikso-soros-2

Οι παλαιοημερολογίτες κήδευσαν τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος(το δικό τους,μη ψάχνετε διάδοχο για το Νικόλαο)με τον παλιό τρόπο.Και άρχισαν τα σχόλια από διάφορους για μεσαίωνες,υπανάπτυκτους κλπ.Τι λέτε ρε;Σοβαρά;Από πότε η νεκρική πομπή που πηγαίνει τον κεκοιμημένο στο νεκροταφείο είναι μεσαιωνική;Γιατί αυτό ήταν και όχι περιφορά όπως έγραψαν οι γνωστοί δυτικοαγράμματοι των social media.Ασχοληθείτε ρε μάγκες με το δυτικό τρόπο ζωής που έβαλε πρέσβειρα του ΟΗΕ τη Wonder Woman(ηρωίδα της DC,για όσους δεν ξέρουν)και αφήστε τους ανθρώπους να συνεχίσουν τα έθιμά τους.Πολυπολιτισμός είναι αυτό.Όπως και όταν αυτομαστιγώνονται οι σιίτες(για να προλάβω κανένα άσχετο,μια ματιά στο μπλογκ και θα καταλάβει κανείς ότι συμπαθώ τους σιίτες μέχρι παρεξηγήσεως).Έτσι δεν είναι φίλοι της ευρωαριστεράς;Εκεί μιλάγατε για έθιμα που πρέπει να γίνουν σεβαστά.Τώρα ήρθε ο μεσαίωνας;


Αποτέλεσμα εικόνας για σιιτες αυτομαστιγωνονται

Καλά έκαναν οι παλαιοημερολογίτες που τους έγραψαν όλους εκεί ακριβώς που πρέπει και ακολούθησαν την παράδοση της ταφής ενός αρχιερέα.Άντε γιατί το μόνο που αναπτύσσεται σε αυτή τη χώρα είναι η γελοιότητα.Και καλά έκαναν και οι σιίτες.Κι ας γέμισαν τον τόπο αίματα.

Όποιος θέλει ας ρίξει μια ματιά κι εδώ:mixanitouxronou

2 σχόλια:

  1. Ο, τι είναι έθιμο δεν είναι σώνει και καλά στο απυρόβλητο. Τα έθιμα είναι παγιωμένες σημασίες της ζωής μιας κοινότητας. Η παγίωσή τους εκφράζεται μέσα από την τελετουργική επανάληψη. Ως τέτοιοι μηχανισμοί είναι αμυντικοί.
    Τα έθιμα ατονούν και τελικά αλλάζουν ή καταργούνται (βλ.έθιμο με το ματωμένο σεντόνι) όταν γίνονται αναντίστοιχα με την ζωή της κοινότητας ή όταν η κοινότητα παύει να υπάρχει ευδιάκριτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις,με έτρωγε η λέξη "έθιμο" που χρησιμοποίησα.Δεν ξέρω αν είναι σωστή.Όπως και να 'χει,και στις δύο περιπτώσεις που αναφέρω,δε φαίνεται να έχει ατονίσει.Απλά είχε καιρό να κοιμηθεί Μητροπολίτης των Παλαιοημερολογιτών και να υπάρχει και απόσταση από το ναό στο κοιμητήριο και είχαμε καιρό να το δούμε.

      Διαγραφή

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...