Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Λείψανα,παγκάρια,ηθική

Αποτέλεσμα εικόνας για pharisees

Ήθελα νά 'ξερα,κανείς στην Εκκλησία δεν ενοχλείται από αυτό το πέρα δώθε των λειψάνων των Αγίων;Ότι υπάρχουν ενορίες που φέρνουν κάθε τρεις και λίγο και από ένα λείψανο,μια θαυματουργή εικόνα κλπ θεωρείται καλό;"Μα για την ενίσχυση και την οικοδόμηση των πιστών" ακούγεται μια φωνή από το βάθος.Αλήθεια;Και γιατί δε βάζουμε μονωτική ταινία στις σχισμές των παγκαριών αλλά βάζουμε και έξτρα κυτία;Γιατί δίνονται και λεφτά στο μοναστήρι που φέρνει τα λείψανα;Τι είναι,ιδιοκτησία τους;Είναι κάτι προς εκμετάλλευση;Τι διαφορά έχουμε από τους εμπόρους που είχαν κάνει το Ναό εμπορικό κέντρο;Αυτούς που έδιωξε με τις κλωτσιές ο Χριστός λέω.Αυτή η κατάσταση είναι ηθική ή η ηθική περιορίζεται κάτω από τη μέση ή σε "αυτά που φαίνονται";

5 σχόλια:

  1. Το σκάνδαλο σε αυτή την ιστορία των λειψάνων κλπ. αξιοθέατων, δεν είναι η είσπραξη των κυτίων, αλλά αυτό ακριβώς που λέει η "φωνή από το βάθος".... αν δηλαδή αυτός είναι ο τρόπος για την ενίσχυση και οικοδόμηση των πιστών, τότε τίποτα δεν μου φαίνεται περίεργο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν μιλάμε για εκκλησιαστική ζωή, ναι το πάω σε μεγάλο βάθος., Αν μιλάμε με όρους τηλεοπτικού μάρκετινγκ, είναι αλήθεια ότι δεν χρειάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχουμε αποτινάξει τον παγανισμό ακόμα.Αυτό είναι το πρόβλημα.Και αφού δεν αποτινάξαμε τον παγανισμό είμαστε χριστιανοί κατ'όνομα μόνο.

      Διαγραφή

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...