Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Λειτουργία στη Καρκός του Ιράκ μετά από δύο χρόνια

1

Μια λειτουργία πραγματοποιήθηκε  για πρώτη φορά μετά από πάνω από δύο χρόνια στην κύρια χριστιανική πόλη του Ιράκ, που πρόσφατα απελευθερώθηκε από τις κυβερνητικές δυνάμεις.
Η Qaraqosh κατελήφθη από τρομοκράτες του  Daesh ως μέρος μιας μεγάλης επίθεσης για την απελευθέρωση της Μοσούλης, τελευταίο προπύργιο των τρομοκρατών takfiri στο Ιράκ.

«Σήμερα η Qaraqosh είναι ελεύθερη από το  Daesh», δήλωσε ο Συρο-Καθολικός Αρχιεπίσκοπος της Μοσούλης Butrus Moshe την Κυριακή.
Οι καμπάνες της εκκλησίας μπορούσαν να ακουστούν σε όλη την πόλη για πρώτη φορά από τότε που το Daesh πήρε τη Μοσούλη και εξέδωσε τελεσίγραφο προς τους Χριστιανούς - να καταβάλλουν φόρο,να ασπαστούν το Ισλάμ, ή να εκτελεστούν.


Ένας σταυρός φαίνεται στο κατεστραμμένο βωμό του Μεγάλου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εκκλησία μετά την ανακατάληψη  της Qaraqosh από το Daesh , κοντά στη Μοσούλη, Ιράκ, 30 Οκτωβρίου, το 2016. 
«Σκοπός  μας τώρα είναι να αφαιρέσουμε όλα τα υπολείμματα του Daesh», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος. "Αυτό περιλαμβάνει την εξάλειψη κάθε  εξέγερσης , διαχωρισμού και συγκρούσεων, που μας έκαναν θύματα», πρόσθεσε ο Moshe, ο οποίος γεννήθηκε στην Qaraqosh.
Ένας ιρακινός στρατιώτης περιπολεί στην πόλη της Qaraqosh, ψάχνοντας για τυχόν Daesh μαχητές στην περιοχή, κοντά στη Μοσούλη στο Ιράκ 30, Οκτωβρίου 2016.
«Η πολιτική και θρησκευτική σύγκρουση, ο διαχωρισμός ενός ανθρώπου από έναν  άλλο, μεταξύ ηγεμόνα και υπηκόου, αυτές οι νοοτροπίες πρέπει να αλλάξουν", πρόσθεσε.
«Δεν είχαμε καμία άλλη επιλογή από το να προσηλυτιστούμε ή να γίνουμε  σκλάβοι. Φύγαμε για  να διατηρήσουμε την πίστη μας. Τώρα θα χρειστούμε  διεθνή προστασία», είπε ο πατέρας Majeed Χαζέμ.
Ένας ιρακινός Χριστιανός στρατιώτης παρακολουθεί την πρώτη Λειτουργία τη Κυριακή στην εκκλησία του  στο Μεγάλου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εκκλησία, από τότε  που ανακτήθηκε από το Daesh στη Qaraqosh, κοντά στη Μοσούλη στο Ιράκ 30 του Οκτώβρη του 2016. 
«Δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που αισθάνομαι. Αυτή είναι η πατρίδα μου, η εκκλησία μου», είπε ο Samer Shabaoun, ένας ιρακινός στρατιώτης ο οποίος είχε εμπλακεί σε επιχειρήσεις για να ξαναπάρουν την πόλη.
"Χρησιμοποίησαν τα πάντα εναντίον μας:. Μας πυροβόλησαν , έστειλαν αυτοκίνητα-βόμβες ,έκαναν  επιθέσεις αυτοκτονίας. Παρ 'όλα αυτά, είμαστε εδώ", πρόσθεσε.
Ιρακινοί ιερείς έκαναν τη πρώτη λειτουργία τη Κυριακή στ Ναό του Μεγάλου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου , από τότε που  ανακτήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος στη Qaraqosh, κοντά στη Μοσούλη, Ιράκ, 30η Οκτωβρίου 2016. 
Υπάρχουν αναφορές ότι  περίπου 50.000 ιρακινές χερσαίες δυνάμεις εμπλέκονται στην επίθεση στη Μοσούλη, συμπεριλαμβανομένων 30.000 στρατιωτών, 10.000 Κούρδων μαχητών Peshmerga και οι υπόλοιπα 10.000 από την αστυνομία και  τις Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης.
Ένας ιρακινός Χριστιανός στρατιώτης ανάβει ένα κερί κατά την πρώτη λειτουργία τη  Κυριακή στο Ναό του Μεγάλου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου , από τότε που ανακτήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος στο Qaraqosh, κοντά στη Μοσούλη στο Ιράκ 30 του Οκτωβρίου 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...