Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Κούρδος βουλευτής κατηγορεί τον Ερντογάν για "παραχώρηση" νησιών στην Ελλάδα

Νέα πρόκληση: Βουλευτής των Κούρδων κατηγορεί τον Ερντογάν για ανοχή στην «κατάληψη» νησιών από την Ελλάδα
«Πυρά» κατά του Τούρκου πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε, ο βουλευτής με το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP), Ζιγιά Πιρ, συνεχίζοντας τη ρητορική του ηγέτη των κεμαλιστών Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος είχε κατηγορήσει τον Ερντογάν ότι έχει παραχωρήσει στην Ελλάδα 16 νησιά που δεν της ανήκουν.


Ο ανιψιός ενός εκ των ιδρυτών του PKK, με ένα μπαράζ από 13 αναρτήσεις στο Twitter, υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει μετά το 2004 προχώρησε, με την ανοχή των κυβερνήσεων του «ισλαμιστή Ερντογάν», στην κατάληψη 16 νησιών πάνω στα οποία δεν έχει κυριαρχικά δικαιώματα.
Κατονόμασε μάλιστα ως «παρανόμως κατεχόμενα από την Ελλάδα» νησιά όπως είναι η Γαύδος, οι Διονυσάδες, το Γαϊδουρονήσι, το Κουφονήσι, το Φαρμακονήσι (Bulamac), οι Οινούσσες (Koyun), το Αγαθονήσι (Esek), η Θύμαινα (Hursit) κ.ά.
Ο Ζιγιά Πιρ προχώρησε μάλιστα ακόμη παραπέρα κατηγορώντας τον Ερντογάν για εθνική προδοσία και μειοδοσία. Τα tweets του Ζιγιά Πιρ, αναρτήθηκαν μετά τις δηλώσεις του Τούρκου Πρόεδρου για τη συνθήκη της Λωζάνης.

Η σύγκρουση ανάμεσα σε Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου  

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Σεπτεμβρίου είχε ξεσπάσει σφοδρή σύγκρουση στην Τουρκία ανάμεσα στον Ταγίπ Ερντογάν και τον ηγέτη του αντιπολιτευόμενου κόμματος που ίδρυσε ο Κεμάλ Ατατούρκ, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου,  με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας ότι η συνθήκη της Λωζάνης με την οποία τα νησιά του Αιγαίου παραχωρήθηκαν στην Τουρκία ήταν «ήττα» της τουρκικής πλευράς.
Ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι «με τη Συνθήκη της Λωζάνης δώσαμε στους Έλληνες τα νησιά, που αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου, θα ακουστείς απέναντι. Είναι αυτό νίκη;» και κατηγόρησε την ηγεσία του Κεμάλ, ο οποίος το 1923 διαπραγματεύθηκε τη συνθήκη για λογαριασμό της Τουρκίας.
«Όσοι έκατσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Λωζάνη, δεν εκμεταλλεύτηκαν τη συνθήκη αυτή. Και επειδή αυτοί δεν την εκμεταλλεύτηκαν, δυσκολευόμαστε σήμερα εμείς» τόνισε ο κ. Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...