Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Ερεβάν:Μία από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου έγινε 2798 ετών!

Η πρωτεύουσα ηλικίας άνω των Ρώμη: Ερεβάν γιορτάζει τα γενέθλιά 2798η
panarmenian
Το Ερεβάν γιορτάζει τα 2798α τα γενέθλιά του το Σάββατο 8 Οκτωβρίου.
Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Αρμενίας , Ερεβάν είναι μία από τις αρχαιότερες συνεχώς κατοικημένες πόλεις στον κόσμο. Η ιστορία του χρονολογείται από το 782 π.Χ., όταν το φρούριο Erebuni ιδρύθηκε από τον βασιλιά Argishti Ι.Μια σφηνοειδής επιγραφή αποδεικνύει ότι το  στρατιωτικό φρούριο των Urartian χτίστηκε στη θέση του σημερινού Ερεβάν.

Η σφηνοειδής επιγραφή έχει ως εξής: «Με το μεγαλείο του Θεού Khaldi, ο Argishti, γιος του Menua, έχτισε αυτό το ισχυρό οχυρό και ανακήρυξε το Erebuni για τη δόξα των Biainili [Urartu] και για  να ενσταλάξει φόβο στους εχθρούς του βασιλιά.Ο Argishti λέει, "Η γη ήταν μια έρημος, πριν από τα μεγάλα έργα που έκανα σε αυτή. Με το μεγαλείο του Khaldi,ο Argishti, γιος του Menua, είναι ένας δυνατός βασιλιάς, βασιλιάς των Biainili, και ο κυβερνήτης της Tushpa. "
Η πόλη είναι 29 χρόνια παλαιότερη από τη Ρώμη, έχει την ίδια ηλικία με τη Βαβυλώνα και την  ασσυριακή πόλη της Νινευή, αλλά σε αντίθεση με τις τελευταίες, σήμερα είναι  μια ευημερούσα πόλη .
Τα γενέθλια της πόλης  γιορτάζονται από το 1968, όταν οι εκδηλώσεις για το  Erebuni-Ερεβάν διοργανώθηκαν για πρώτη φορά. Φέτος, η πρωτεύουσα της Αρμενίας γίνεται 2798 ετών, και τα γενέθλιά της, γιορτάζονται με το σύνθημα "Ερεβάν: Μια Πόλη του Ήλιου" .
Ένας μεγάλος αριθμός των εκδηλώσεων για όλες τις ηλικιακές ομάδες  έχουν οργανωθεί σε όλο το Ερεβάν.

*Urartu ήτα ένα βασίλειο της εποχής του σιδήρου στη λίμνη Βαν στα υψίπεδα της Αρμενίας.Urartian ήταν ο λαός του βασιλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γρηγορείτε

  Να είστε σε επιφυλακή, μας λέει ο Χριστός στην παραβολή των δέκα παρθένων, γιατί δεν ξέρετε πότε θα έρθει ο Υιός του Ανθρώπου. Να έχετε έτ...