Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Η μουσική επιστρέφει στη Νιγηρία



Ένα χρόνο μετά την υποχώρηση των μαχητών της Boko Haram , η μουσική και ο χορός  επέστρεψαν στο νιγηριανό κρατίδιο Borno.

Η Μαϊντουγκούρι, η μεγαλύτερη πόλη στο βόρειο-ανατολικό κρατίδιο, ήταν συχνός στόχος επιθέσεων της ένοπλης ομάδας.




Εκδηλώσεις όπως γενέθλια και γάμοι, που κάποτε ήταν αδύνατοι λόγω της απειλής που αποτελούσε η Boko Haram, τώρα γιορτάζονται  ανοιχτά στους δρόμους. 

"Πριν από τη Boko Haram, αν ερχ΄΄οσασταν στο Borno θα σας άρεσε, θα το αγαπούσατε,"είπε ο  Ζάννα Χασάν Boguma, ένας υπάλληλος της πολιτειακής κυβέρνησης του Borno στο Αλ Τζαζίρα.

"Το Borno είναι το σπίτι του πολιτισμού και της παράδοσης», είπε.

Ο Χασάν Boguma είπε ότι οι επικεφαλής των περιφερειών στην πολιτεία έχουν εντολή να επιστρέψουν στις "περιοχές τους και να αρχίσουν να αναβιώνουν όλες τις πολιτιστικές πτυχές του Borno και των πολιτών της».

Με τη σταδιακή επιστροφή της ειρήνης, οι κάτοικοι του Borno έχουν για άλλη μια φορά την ελευθερία να εκφραστούν με λαμπρότητα, και δημόσια, μετά από χρόνια συγκρούσεων, δήλωσε ο  Ahmed Idris του Αλ Τζαζίρα, μεταδίδοντας από το  Borno.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών συγκρούσεων στη Νιγηρία, εκτιμάται ότι 20.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.

Για ένα λαό γνωστό για την πλούσια κουλτούρα του , "αυτές ήταν δύσκολες στιγμές", δήλωσε ο Idris.

Πηγή:  Al Jazeera News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...