Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Νεκρός ο αρχηγός των εξτρεμιστών στο Σινά

Αποτέλεσμα εικόνας για sinai

Ο αιγυπτιακός στρατός λέει ότι έχει σκοτώσει τον αρχηγό της ομάδας takfiri  Daesh σε επιχείρηση στην ανήσυχη περιοχή του Σινά βορειοανατολικά της χώρας.
Ο στρατός ανέφερε σε δήλωσή του την Πέμπτη ότι ο Αμπού Duaa al-Ansari σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης στη χερσόνησο του Σινά.
Η δήλωση που ονομάζει τον Ansari ως  ηγέτη του κλάδου του Σινά του Daesh, λέγοντας ότι σκοτώθηκε σε μια σειρά από αεροπορικές επιθέσεις κοντά στην πόλη της Arish.


Αναφορές, λένε ότι τουλάχιστον 45 άλλοι μαχητές του  Daesh  σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές, ενώ αποθήκες όπλων και  πυρομαχικών που χρησιμοποιούνται από το Daesh καταστράφηκαν επίσης.
Η τρομοκρατική οργάνωση takfiri velayat Σινά, παρακλάδι του Daesh στη βορειοανατολική Αίγυπτο, δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τη δολοφονία του Ansari.
Προηγουμένως γνωστή ως Ansar al-Bait Maqdis, η τρομοκρατική οργάνωση έχει υποσχεθεί υποταγή στους Takfirs στο Ιράκ και τη Συρία.
Τον Οκτώβριο του 2014,κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε σε όλη την χερσόνησο του Σινά μετά από μια θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 33 στρατιώτες.
Ο στρατός ξεκίνησε μια επιχείρηση ασφαλείας υψηλής κλίμακας στο Σινά το Σεπτέμβριο του 2015 μετά από συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις σε διάφορα σημεία ελέγχου του στρατού που στοίχισε τη ζωή σε 21 στρατιώτες.
Εκατοντάδες στρατιώτες και μαχητές έχουν σκοτωθεί από τότε που η Αίγυπτος μάχεται να περιορίσει την εξέγερση. Τουλάχιστον δύο αιγυπτιακές αστυνομικοί σκοτώθηκαν τη Δευτέρα σε μια έκρηξη βόμβας στην ταραγμένη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι Μυροφόρες

  Εκείνο τον καιρό, ο Ιωσήφ, ένα αξιοσέβαστο μέλος του συνεδρίου, που καταγόταν από την Αριμαθαία, και περίμενε κι αυτός τη βασιλεία του Θεο...