Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Παράδοση λειψάνων του οσίου Γεωργίου Καρσλίδη στον Πατριάρχη Γεωργίας

tiflida
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Επίσκεψη στην Γεωργία πραγματοποιεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, ο οποίος ηγείται 30μελούς αποστολής, που αποτελείται από ιερείς, μοναχούς, μοναχές και εκπροσώπους ποντιακών σωματείων.
Ο Μητροπολίτης Παύλος έφτασε στην Γεωργία την Παρασκευή 26 Αυγούστου, όπου είχε συνάντηση με τον Καθολικό Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία Β΄.
Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι τελευταία επιθυμία του Οσίου Γεωργίου ήταν να επιστραφούν λείψανά του στη γενέτειρά του, το χωριό Χαντίκ της Τσάλκας της Γεωργίας.
Μετά από πρωτοβουλία έξη αδελφών από την Γεωργία, ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τμήμα ιερού λειψάνου στο Πατριαρχείο Γεωργίας και την Ιερά Μητρόπολη Τσάλκας, όπου ανήκει το χωριό του Οσίου Γεωργίου.


Χθες, Σάββατο ο Μητροπολίτης Δράμας και η 30μελής αντιπροσωπεία επισκέφθηκαν την Ιερά Μητρόπολη Τσάλκας, όπου προσέφεραν το τμήμα ιερού λειψάνου στον Μητροπολίτη Ανανία.
Σήμερα, Κυριακή εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Μητροπολίτης Παύλος εντός του ιστορικού Καθεδρικού Ναού της Σιών, παρέδωσε στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Γεωργίας λειψανοθήκη με λείψανα του Οσίου Γεωργίου.
Ο Πατριάρχης Ηλίας χαρακτηρίσε ιστορική την σημερινή ημέρα, ενών ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Δράμας για την παράδοση των ιερών λειψάνων.
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Παύλος τόνισε: "Σήμερα, κατά τη μεγάλη εορτή της Παναγίας μας, επέλεξε ένα τέκνο της Γεωργίας να επιστρέψει στην πατρίδά του."
Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος την στιγμή που παρέδωσε τα ιερά λείψανα στον Πατριάρχη Γεωργίας, μεταξύ άλλων τόνισε χρακτηριστικά: ''Σας παραδίδουμε το πνευματικό σας παιδί, τον Όσιο Γεώργιο τον Καρσλίδη."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...