Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Συνεχίζεται η θερινή αντεπίθεση των Ταλιμπάν

Η φωτογραφία δείχνει το αρχείο του Αφγανιστάν προσωπικό ασφαλείας προετοιμάζονται για την καταπολέμηση της κατά τη διάρκεια μιας εν εξελίξει μάχη με μαχητές Ταλιμπάν στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν.  (AFP)
Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν μια περιοχή στο ανατολικό Αφγανιστάν μετά την υποχώρηση των κυβερνητικών δυνάμεων  για να αποφύγουν τις απώλειες αμάχων.
Εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Paktia δήλωσε το Σάββατο ότι οι μαχητές κατάφεραν να καταλάβουν την έδρα της περιοχής Janikhel μετά από σφοδρές συγκρούσεις με την αστυνομία.
Είπε ότι τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν στις μάχες, προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις ασφαλείας αποσύρθηκαν από την περιοχή για την αποφυγή απωλειών μεταξύ των αμάχων.


Άλλες πηγές αναφέρουν ότι  περισσότεροι από 20 στρατιώτες και αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν στις μάχες που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Είπαν ότι περίπου 200 μαχητές των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν επίσης αν και δεν υπήρχε άμεση αναφορά επαλήθευσης των θυμάτων.
Ο Abdul Rahman Solamal, κυβερνήτης της Janikhel, δήλωσε ότι η περιοχή είχε περικυκλωθεί  από τους Ταλιμπάν για σχεδόν πέντε ημέρες.
"Εκατοντάδες από αυτούς επιτέθηκαν σε θέσεις ελέγχου μας εν μία νυκτί», είπε, προσθέτοντας, "Αν δεν την ξαναπάρουμε σύντομα στη συνέχεια οι Ταλιμπάν μπορούν εύκολα να μετακινηθούν από τη μια επαρχία στην άλλη και μπορούν να υπονομεύσουν την ασφάλεια σε τουλάχιστον τρεις επαρχίες."
Οι Ταλιμπάν έχουν ξεκινήσει πολλές επιθέσεις για να καταλάβουν τις αστικές περιοχές στο Αφγανιστάν τους τελευταίους μήνες. Η ομάδα έχει σε μεγάλο βαθμό επικεντρωθεί σε περιοχές στα βορειοανατολικά, αν και πολλές επιθέσεις έχουν επίσης διεξαχθεί κοντά στην επαρχιακή πρωτεύουσα της νότιας επαρχίας Χελμάντ.
Η Janikhel βρίσκεται σε στρατηγική θέση, καθώς βρίσκεται σε μια διασταύρωση που συνδέει οκτώ επαρχίες. Συνδέει επίσης τη Paktia με τη γειτονική επαρχία Χοστ και το Πακιστάν.
Οι Ταλιμπάν είπαν ότι έχουν τώρα τον πλήρη έλεγχο της Janikhel με τον εκπρόσωπο Zabihullah να υποστηρίζει ότι η ομάδα είχε κατασχέσει όπλα, πυρομαχικά και στρατιωτικά οχήματα.
Αναφορές λένε ότι ο έλεγχος ή η επιρροή των αφγανικών δυνάμεων στο εθνικό έδαφος έχει μειωθεί στο 66 τοις εκατό από πάνω από 70 τοις εκατό κατά την έναρξη του 2016. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι Ταλιμπάν έχουν εντείνει την καλοκαιρινή επίθεση, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν επανειλημμένα  οπισθοχωρήσει από εκτεθειμένες περιοχές για να ανασυντάξουν τις δυνάμεις  τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...