Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Αλέξανδρος Αρχιεπίσκοπος Κων/πολεως



Ο Άγιος Αλέξανδρος,αρχιεπίσκοπος Κων/πολεως,είναι ένα παράδειγμα τόσο για τους κληρικούς όσο και για όλους τους Χριστιανούς.Γνωστός για την αρετή του και την απλότητά του έζησε σε μια πολύ ταραγμένη για την Εκκλησία εποχή.
Πρόλαβε τους τελευταίους διωγμούς των χριστιανών,την αποδοχή του χριστιανισμού από τον Μ.Κωνσταντίνο  αλλά και την μεγάλη ταραχή που προκάλεσε η δράση του Αρείου και των οπαδών του,οι οποίοι δεν δέχονταν τη θεότητα του Χριστού.



Σε όλες αυτές τις ιστορικές εξελίξεις ο άγιος Αλέξανδρος ήταν ένας ακούραστος και ταπεινός εργάτης του Χριστού.Με την απλότητά του προσέλκυε νέους πιστούς στον χριστιανισμό,με την προσευχή του αντιμετώπισε τόσο τους ειδωλολάτρες φιλοσόφους όσο και τον Άρειο,ασταμάτητα έτρεχε σε διάφορες περιοχές της αυτοκρατορίας ώστε να μεταφέρει το μήνυμα του Ευαγγελίου.Όταν έγινε Αρχ/πος Κων/πολεως,μετά από υπόδειξη αγγέλου σταλμένου από τον Θεό,φρόντισε και το ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας οργανώνοντας την Εκκλησία της Γεωργίας.
Ο Άγιος Αλέξανδρος ακολούθησε πιστά το παράδειγμα του Ιωάννη του Προδρόμου.Έκανε ζωή απλή,ασκητική,ήταν αμετακίνητος στην πίστη του και δε φοβήθηκε ποτέ τις πολιτικές πιέσεις που του ασκήθηκαν.Και όπως ο αρχαίος Μέγας Αλέξανδρος ήταν σπουδαίος στρατηλάτης έτσι και ο Αλέξανδρος Κων/πολεως αναδείχτηκε το ίδιο σπουδαίος ποιμένας της Εκκλησίας του Χριστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...