Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Φουκουσίμα:Σέρφινγκ στα ραδιενεργά κύματα

Στις 11 Μαρτίου 2011, στις 14:46, η Ιαπωνία χτυπήθηκε από ένα μεγέθους  9,0 σεισμό που δημιούργησε ένα τσουνάμι κατά μήκος της ακτής. Τα θύματα της καταστροφής περιλαμβάνουν  18.500 νεκρούς, το 90 τοις εκατό των οποίων πνίγηκε στο κύμα τσουνάμι. Οι σωροί 2561  ανθρώπων ποτέ δεν βρέθηκαν.
Το τσουνάμι χτύπησε το εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας Daaichi επίσης, μια  επιπέδου-7 καταστροφή που ήταν το ισοδύναμο της πυρηνικής καταστροφής  του Τσερνομπίλ.
Κατά τη διάρκεια πέντε ετών, σχεδόν 50.000 άνθρωποι έχουν εργαστεί για την απολύμανση της μονάδας και για να σταματήσουν τις διαρροές, σύμφωνα με τα δελτία τύπου της κυβέρνησης. Αφαιρούν μεταξύ 5 και 30 cm από το μολυσμένο  έδαφος κάθε μέρα και τα τοποθετούν σε πλαστικές σακούλες, οι οποίες είναι αποθηκευμένες στα περίχωρα της πόλης, έως ότου βρεθεί  μια καλύτερη λύση.
Η παραλία Tairatoyoma, ενός νομού της Φουκουσίμα  και περίπου 50 χλμ. από το πυρηνικό εργοστάσιο, ήταν από τις πιο δημοφιλείς περιοχές για τους Ιάπωνες surfers πριν από το πυρηνικό ατύχημα.


Παραδόξως, παρά την παρουσία της ακτινοβολίας στην άμμο και το νερό, μερικοί αφιερωμένοι  surfers συνεχίζουν να έρχονται εδώ για να καβαλήσουν μερικά κύματα. Έχουν επίγνωση των κινδύνων, καθώς και οι εκατοντάδες σακούλες της μολυσμένης άμμου που είχαν συσσωρευτεί στην παραλία αποτελούν  μια διαρκή υπενθύμιση των κινδύνων για την υγεία
"Έβαλα  αντηλιακά για τον ήλιο, αλλά δεν έχω βρει τίποτα εναντίον της ακτινοβολίας," είπε ένας surfer. "Θα γνωρίζουμε τις πραγματικές συνέπειες του χρόνου που περνάμε μέσα στο νερό σε 20 χρόνια από τώρα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...