Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Τραυματίστηκε ο ηγέτης των Ταλιμπάν σε εσωτερική διαμάχη

Μια φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα μακροχρόνιο πόλεμο στις 16 Ιουνίου 2015, παρουσιάζει το νέο ηγέτη των Ταλιμπάν, μουλάς Μοχάμεντ Μανσούρ Akhtar.


Ο ηγέτης των Ταλιμπάν του Αφγανιστάν, Μουλάς Akhtar Mohammad Mansour, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια μιας βίαιης εσωτερικής διένεξης στο Πακιστάν,λένε η αφγανική κυβέρνηση και οι πηγές των Ταλιμπάν .
Ο Sultan ​​Faizi, ο εκπρόσωπος του Αντιπροέδρου του Αφγανιστάν Αμπντούλ Ρασίντ Dostum, δήλωσε την Τετάρτη ότι ο Mansour τραυματίστηκε σε μια μάχη μετά από μια λογομαχία σε μια συνεδρίαση των ανώτερων στρατιωτικών διοικητών.
Ο εκπρόσωπος είπε ότι δεν ήταν ακόμη σαφές εάν ο ηγέτης των Ταλιμπάν επέζησε.
"Ο Mansour τραυματίστηκε σοβαρά. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και δεν είμαστε σίγουροι αν επέζησε  από τις πληγές του,"ανέφεραν τα  μέσα ενημέρωσης ότι είπε ο Faizi.
Εν τω μεταξύ, μια πηγή των Ταλιμπάν κοντά στην ομάδα του Μανσούρ επιβεβαίωσε επίσης τις αναφορές, λέγοντας ότι τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν σε άγρια ένοπλη ​​μάχη .
"Ο Akhtar Mansour είναι μεταξύ των τραυματιών, αλλά η έκταση των τραυμάτων του δεν είναι σαφής," ανέφερε στο AFP πηγή από τους μαχητές.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι του Αμπντουλάχ Sarhadi, διοικητή της ομάδας Μανσούρ και πρώην κρατούμενου του Γκουαντάναμο.
«Υπήρχαν διαφορές σε ορισμένα σημεία, οι οποίς αργότερα μετατράπηκαν σε σκληρές λέξεις, τότε ο Sarhadi άνοιξε πυρ και οι άλλοι ανταπέδωσαν τα πυρά", δήλωσε η πηγή των Ταλιμπάν.
Ο Sarhadi κρατήθηκε για περισσότερα από τρία χρόνια στη φυλακή στην περιβόητη βάση του Γκουαντάναμο μετά την πτώση του καθεστώτος των Ταλιμπάν το 2001. Αργότερα, αφέθηκε ελεύθερος.
Ο Sarhadi συνελήφθη εκ νέου αργότερα από τις πακιστανικές δυνάμεις, στη συνέχεια, αφέθηκε το 2012.
Οι Ταλιμπάν έχουν δει μια σειρά από αποστασίες τους τελευταίους μήνες μετά την είδηση ​​του θανάτου του μουλά Ομάρ, πρώην ηγέτη της αφγανικής μαχητικής ομάδας.
Οι ομάδες που έχουν αποσχιστεί από τους Ταλιμπάν έχουν αρνηθεί να δείξουν την πίστη τους στον Μανσούρ, ο οποίος εξελέγη στα τέλη Ιουλίου, μετά την ανακοίνωση του θανάτου του  μουλά Ομάρ το 2013.
Οι Ταλιμπάν δήλωσαν ότι είχαν αποκρύψει το θάνατό του για δύο χρόνια, καθώς δεν ήθελαν να το κάνουν γνωστό μέχρι οι ξένες δυνάμεις να τελειώσουν τις μάχες τους εναντίον των μαχητών στο Αφγανιστάν. 
Υπήρξαν επίσης αυξανόμενες διαφορές μεταξύ των στοιχείων των Ταλιμπάν γύρω από τις ειρηνευτικές συνομιλίες με την αφγανική κυβέρνηση, με κάποιους να ορκίζονται να πολεμήσουν για την εξουσία, αντί να λάβουν μέρος στις διαπραγματεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή Α΄ Λουκά - Σε βαθιά νερά

  Ο Ιησούς τότε είπε στο Σίμωνα: «Μη φοβάσαι, από τώρα θα ψαρεύεις ανθρώπους». Ύστερα, αφού τράβηξαν τα ψαροκάικα στη στεριά, άφησαν τα πάντ...