Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024

Ηλιθιότητα...

 


Αν μη τι άλλο, η ηλιθιότητα διατρέχει όλο το φάσμα της πολιτικής αυτού του τόπου και, ευτυχώς, μας το υπενθυμίζει συχνά πυκνά. Αυτή τη φορά αφορμή στάθηκε, κακώς, το κοριτσάκι που είχε μαζί του ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, ο κ.Δούκας στην αλλαγή του χρόνου. Το κοριτσάκι(κόρη της παρουσιάστριας της εκδήλωσης και του πρώην μπασκετμπολίστα Ν.Γαλακτερού) δεν ήταν αρκούντως...γαλακτερό, λευκό δηλαδή, ήταν μελαχρινό. Άλλο που δεν ήθελαν οι ηλίθιοι του ακροδεξιού φάσματος να ξεκινήσουν πόλεμο για την καθαρότητα της φυλής. Οι εκφράσεις γνωστές. Προδοσία, λαθρο, μουσλίμια κλπ κλπ. Όλο αυτά για ένα εννιάχρονο κοριτσάκι, το θυμίζω για να μη μπερδευόμαστε. 

Μέχρι εδώ δε μάθαμε κάτι καινούριο. Οι ακροδεξιοί είναι ηλίθιοι αλλιώς δε θα ήταν ακροδεξιοί. Τόσο ηλίθιοι που θεωρούν ότι οι Έλληνες είμαστε μια ξανθή, γαλανομάτικη φυλή. Έχουμε κάτι τέτοια δείγματα, αλλά γενικά είμαστε μάλλον μελαμψοί. Γιατί, τι έχουμε στην Ελλάδα που δεν έχουν στις βόρειες ξανθές χώρες; Πολύ ήλιο. Μπράβο παιδάκια. Έτσι δε μπορούμε να είμαστε ξανθά αγόρια και κορίτσια στη πλειοψηφία μας. Θα πεθαίναμε από καρκίνους του δέρματος. 

Ο ρατσισμός όμως κρύβεται εκεί που δεν το περιμένεις. Και στις καλύτερες προθέσεις. Αυτή είναι και η μαγεία της ανθρώπινη ψυχής άλλωστε. Οπότε, με το που φάνηκε το κοριτσάκι στις οθόνες, κι επειδή κυμάτιζαν σημαίες της Παλαιστίνης από κάτω, ενθουσιάστηκαν κάποιοι του πιο αριστερού, ανθρωπιστικού χώρου και έδωσαν συγχαρητήρια στον δήμαρχο για το πολιτικό μήνυμα που πέρασε ανεβάζοντας ένα κοριτσάκι από την Παλαιστίνη. Είδαν δηλαδή οι αντιρατσιστές και ανθρωπιστές ένα μελαχρινό κοριτσάκι και είπαν "α, να ένα παιδί από τη Παλαιστίνη". Αυτό, λέγεται ρατσισμός επίσης. Και λέγεται και ηλιθιότητα γιατί αν ο κ.Δούκας ήθελε να εράσει κάποιο πολιτικό μήνυμα θα έλεγε ευθύς εξαρχής, "έχω μαζί  μου την τάδε, που είναι ένα μικρό κορίτσι από τη Παλαιστίνη που ξεθεμελιώνει ο Ισραηλινός στρατός". Δε θα το άφηνε να το μαντέψουμε. Δε θα έπαιζε σπαζοκεφαλιές.

Εδώ θα προσθέσω και μια ιστορία από τα Κύθηρα. Όταν ήμουν κάτω ένα καράβι με Πακιστανούς και Σύρους που πήγαινε προς Ιταλία, χάλασε και ξεβράστηκε στα Κύθηρα. Η ομάδα των ανθρωπιστών, αντιρατσιστών, ακτιβιστών, θεώρησε σωστό να πάρει δύο Αιγύπτιους Κόπτες(χριστιανούς δηλαδή που συχνά πυκνά αντιμετωπίζουν προβλήματα από τη μουσουλμανική πλειοψηφία) για μεταφραστές! Το πιάσατε; Σου λέει μελαμψοί είναι όλοι, Ασιάτες ή Βορειοαφρικανοί, άρα Άραβες άρα ίδια γλώσσα θα μιλάνε! Κι αυτό δεν είναι ρατσισμός! 

Προφανώς η δεύτερη φάρα έχει καλές προθέσεις, ενώ η πρώτη, οι γνήσιοι περήφανοι για το ρατσισμό τους ακροδεξιοί έχουν μόνο μίσος και ηλιθιότητα. Αλλά το γεγονός παραμένει. 

Και κάτι τελευταίο. Τα παιδιά καλό είναι να τα αφήνουμε έξω από την πολιτική μας ψυχασθένεια και μην τα κάνουμε εργαλεία στα rpg games που παίζουμε στη καθημερινότητά μας. Ας γεμίζουμε τα κενά μας χωρίς να τα εμπλέκουμε κι αυτά. Γιατί το παιδάκι αυτό στοχοποιήθηκε σε μια νύκτα και από τις δύο ομάδες. Και όποιος δεν το καταλαβαίνει, κακώς ασχολείται με την πολιτική.

4 σχόλια:

  1. Όχι ότι δεν καταλαβαίνουν, δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλοι είναι ηλίθιοι. Ειδικά αυτοί που εμπλέκονται με τα κοινά και κορδώνονται για τις περγαμηνές τους παρόλα αυτά όταν ανοίγουν το στόμα τους και μιλάνε θες να πετάξεις ότι έχεις στην οθόνη με αυτά που ακούς. Μετά ακούς έναν βοσκό που ζήτημα αν έχει βγάλει δημοτικό ή γυμνάσιο και σε δυο προτάσεις έχει περιγράψει τα πάντα που άλλοι με δέκα πτυχία που ποιος ξέρει τι περιουσία ξοδεύτηκε για να τα αποκτήσουν, ακόμα ψάχνουν. Όλοι για το καλό μας ιδρώνουν πάντα. Πως γίνεται όμως να βρισκόμαστε κάθε λίγο σε χαμηλότερο πάτο, άγνωστο(;). Βέβαια, ο καθένας έχει την ευθύνη που του αναλογεί, μη βγάζουμε την ουρά μας απ'έξω. Λίγη ή όχι την έχουμε κι εμείς. Και τελικά ποιος χαίρει εκτίμησης και σεβασμού αν όχι αυτός που αναλαμβάνει τις ευθύνες του στο ακέραιο όποιες κι αν είναι αυτές. Τώρα θυμήθηκα την παραβολή με τον δούλο που ενώ του χαρίστηκε όλο το χρέος, εκείνος έδειξε τον σκληρότερο εαυτό του στον άλλο δούλο. Ίσως δεν έχουν σχέση όσα γράφω με το κοριτσάκι της ιστορίας, αλλά μάλλον έχουν γιατί όλα συνδέονται σε αυτή τη ζωή.
    Καλή χρονιά κι ευλογημένη να έχουμε λοιπόν. Υπάρχει και θεός βεβαίως βεβαίως, αλλιώς τίποτα δε θα είχε σημασία. Να είσαι καλά για τις αναρτήσεις σου τις μουσικές και τα ποιήματα σου και ότι άλλο κάνεις που δε φαίνεται.
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά να έχουμε! Ναι, γνωρίζουν αλλά δεν τους ενδιαφέρει. Ναι γνωρίζουμε κι εμείς αλλά επίσης δε μας ενδιαφέρει.

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς έτσι, όλοι γνωρίζουμε αλλά έχουμε και τις απαντήσεις - δικαιολογίες κάθε φορά γιατί πετάμε αετό, μάλιστα αυτές έχουν γίνει και ρητά που τα ξέρουμε τόσο καλά και τα αμολάμε σε κάθε ανάλογη περίσταση.
      Π

      Διαγραφή
    3. Είναι πάρα πολύ ωραία τα ρητά και οι παροιμίες, είναι η σοφία ενός ανόητου λαού...

      Διαγραφή

Η πορεία

  Είναι εύκολο να είσαι δούλος. Ο δούλος δεν κάνει επιλογές, δεν έχει ευθύνες και δε χρειάζεται να καταλάβει τι λέει ο αφέντης του. Το εκτελ...