Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Μυστήριο

 


Πολλές φορές, το διαζύγιο ή ο χωρισμός έχει μία και μοναδική αιτία. Τη βεβαιότητα ό,τι γνωρίζουμε το άλλο μισό. Πώς ό,τι κι αν κάνουμε αυτό δε θα έχει κανένα αντίκτυπο στη σχέση μας. Ο άλλος(η άλλη) θα το δεχτεί, θα το καταπιεί και θα προχωρήσουμε κανονικά. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Δεν ξέρουμε τον άλλον. Όσο κι αν το πιστεύουμε. Ακόμα κι αν ξέρουμε πως μυρίζει όταν...αερίζεται ή αν τον βλέπουμε στην τουαλέτα να κάνει την ανάγκη του ή αν ξέρουμε πως πίνει τον καφέ ή ποιο φαγητό προτιμά. Στην πραγματικότητα μόνο αυτά ξέρουμε. Τα φαινομενικά. Ο κάθε άνθρωπος, όσα πράγματα κι αν μοιραζόμαστε μαζί του, είναι ένα μυστήριο. Ομιχλώδες και απροσπέλαστο. Μόνο αν τον αντιμετωπίζουμε έτσι, ως μια πιθανή και συνεχή έκπληξη, δε θα πέσουμε στη παγίδα πως "γνωρίζουμε" τι σκέφτεται και πως θα αντιδράσει. Και έτσι θα αποφύγουμε και τις άλλες παγίδες που βάζουν σε κίνδυνο τη σχέση μας.

4 σχόλια:

  1. Ξερεις πολλες φορες ουσιαστικα βλεπουμε και τα εσωτερα που ο αλλος θελει να κρυψει αλλα δυστυχως επειδη τον "αγαπαμε" τον αλλον η μαλλον για να το πω καλυτερα το λατρευουμε και τον εχουμε κανει ειδωλο και κεντρο ολου του κοσμου μας κανουμε τα στραβα ματια σε αυτα τα εσωτερα που εχει και καθομαστε και ελπιζουμε ματαια οτι ο γαμος η το περασμα του χρονου θα τον αλλαξουν ενω ουσιαστικα ο ανθρωπος δε μπορει να αλλαξει ουτε και απο τον ιδιο το Θεο εαν ο αλλος δεν εχει τη καλη προαιρεση και το φιλοτιμο να αλλαξει! Αλλες φορες παλι καποιοι ανθρωποι κοιτανε μονο τις υλικες απολαβες που θα λαβουν απο ενα προσωπο και για χαρη των υλικων αυτων απολαβων φτανουν και στο σημειο να θυσιαζουν και την υποληψη τους και την αξιοπρεπεια τους με τραγικες συνεπειες! Για αυτο το λογω λεω καμοια φορα οτι δεν υπαρχει στις μερες μας τοσο το φαινομενο της ηλιθιοτητας οσο υπαρχει το φαινομενο του εθελοτυφλισμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για το γενικοτερο θεμα της παρουσιας του κακου στο κοσμο οπως π.χ. πολεμοι η και εγκληματικοτητα που συζηταγαμε και τις προαλλες εαν θελει πραγματικα καποιος να κοιταξει τα βαθυτερα αιτια του ολου προβληματος πρεπει να παει μεχρι τερμα στο πυρηνα της ευρυτερης κοινωνιας που δεν ειναι αλλος απο την οικογενεια! Για να σχηματιστει μια οικογενεια χρειαζεται ενας αντρας και μια γυναικα! Εαν δει σε τι ειδους θεμελια στηριζεται η καθε σχεση μεταξυ ενος αντρα και μιας γυναικας τοτε απο εκει θα βγαλει και το συμπερασμα εαν θα μπορουν αυτοι οι 2 ανθρωποι να σχηματισουν μια υγιη η μια παθολογικη οικογενεια που θα δωσει τους αντιστοιχους ανθρωπους στην ευρητερη κοινωνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ηλίθιος εθελοτυφλεί. Και όποιος εθελοτυφλεί είναι ηλίθιος. Επίσης πολύ συχνά λέμε πως αγαπάμε κάποιον αλλά το κέντρο όλου του κόσμου μας παραμένει σταθερά ο εαυτός μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο εθελοτυφλισμος δε πηγαζει μονο απο την ηλιθιοτητα αλλα και απο την ειδωλολατρια που βασιλευει κυριως αυτη στις μερες μας! Ο ανθρωπος εκεινος που αγαπαει πραγματικα δεν εχει ουτε τον εαυτο του ουτε και τον αλλο ως κεντρο του κοσμου του αλλα μονο το Θεο! Εαν ο Θεος ειναι το κεντρο του κοσμου μας τοτε και γυρω απο το Θεο υπαρχουν και τα υπολοιπα πραγματα που απαρτιζουν το κοσμο μας! Εαν το κεντρο του κοσμου μας ειμαστε εμεις η ο αλλος τοτε μοναχα εμεις υπαρχουμε στο κοσμο η το προσωπο που λατρευουμε! Υποθετω οτι ο περισσοτερος κοσμος μιλαει πολυ ευκολα για την αγαπη λες και θεωρει οτι η αληθινη αγαπη ειναι κατι απλο και ευκολο να την αποκτησεις! Μιλανε πολλοι για την ανιδιοτελη αγαπη χωρις να αντιλαμβανονται οτι αυτη η κατασταση ειναι ανωτερη απο το να σηκωνεις βουνα και να ανασταινεις νεκρους! Για να την αποχτησεις θελει αγωνα αλλα και διακριση! Πρεπει να γνωριζεις τι πρεπει να θυσιασεις για τον αλλο και τι οχι! Γιατι δε το καταλαβαινουμε πολλες φορες αλλα ολα οσα εχουμε δεν ειναι ολα "δικα" μας για να τα θυσιαζουμε για τους αλλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στο φως της Ανάστασης

  H αλήθεια είναι πως είχα γράψει άλλο κείμενο για την Ανάσταση αρχικά. Τρεις, τέσσερις παραγράφους. Μα μου φάνηκε υπερβολικό να γράψω πολλά...