Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Ειδήσεις

 


Για το ρόλο της δημοσιογραφίας στα χάλια που βλέπουμε γύρω μας έχω γράψει πάμπολλες φορές. Και θα γράψω ακόμα μία. Οι μεγαλοδημοσιογράφοι, οι δημοσιογραφίσκοι και οι παρουσιαστές έχουν μεγάλο μερίδιο για την άνθηση της παραπληροφόρησης. όταν χάνεται η αξιοπιστία από τους "κανονικούς" δημοσιογράφους είναι λογικό ο πολύς κόσμος(ημιαμόρφωτος και ημιηλίθιος στην πλειοψηφία του, να τα λέμε κι αυτά) να στραφεί αλλού για ενημέρωση. Και στο χάος του διαδικτύου ανθούν και ευδοκιμούν όλοι αυτοί οι επικίνδυνοι τύποι που σου λένε και σε πείθουν για ένα σωρό βλακείες.

Πάμε πίσω στους δημοσιογράφους, τους κανονικούς. Αφού μας πιπιλίσανε το κεφάλι για τα καλά με το bullying που είχε υποστεί ο 14χρονος(ο οποίος ξεκίνησε από 12χρονος) που αυτοκτόνησε, τελικά μας είπανε πως ευθύνεται επικίνδυνο παιχνίδι για το θάνατό του. Εν τω μεταξύ παρουσιάσανε σχολεία στα οποία τα παιδιά πάνε και αντιμετωπίζουν μια κατάσταση που θυμίζει την Δυτική Όχθη. 

Ομοίως με τα δυο ύποπτα κρούσματα για την ευλογιά των πιθήκων. Αφού μέσες άκρες οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί μας προετοίμασαν για την Αποκάλυψη, τελικά φαίνεται πως οι δυο τουρίστες πάσχουν από απλή ανεμοβλογιά. 

Μπορώ να αναφέρω αμέτρητα παραδείγματα κατατρομοκράτησης από τα ΜΜΕ αλλά νομίζω πως πιάσατε το νόημα. Πώς λοιπόν να τους εμπιστευτείς; Πώς να μη στραφείς σε τσαρλατάνους; Πώς να μην καταλήξεις στο συμπέρασμα πως όλα είναι ψέματα; Πώς; Έλα ντε.

6 σχόλια:

  1. για να μη λεμε πολλα πραγματα και να μη κανουμε υπεραναλυσεις για να βγαλουμε ακρη στο ολο θεμα θα αναφερουμε μια μονο λεξουλα που τα λεει κατα εξηγει ολα! Η λεξουλα αυτη ειναι ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ! Οι δημοσιογραφοι ειναι ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ και ΟΧΙ ιδιοκτητες των καναλιων για να αποφασιζουν εκεινοι τι θα αναγγειλουν ως πληροφορια και τι οχι! Αφου λοιπον οπως θα αποδειχτει παρακατω λενε αρλουμπες και παραπληροφορουν το κοσμο γιατι τοτε δε τους ασκουνται κυρωσεις απο κανεναν και δε λογοδοτουν ουσιαστικα σε κανεναν για ολα αυτα τα φαινομενα τρομοκρατιας που προκαλουν? Η ασκηση λογοκρισιας απεναντι στο προσωπο τους ειναι παρανομη η μηπως προστατευονται απο καποιους αλλους? Τα καναλια παλι τουλαχιστον τα περισσοτερα ειναι ιδιωτικα και οχι δημοσια πραγμα που σημαινει οτι Χρηματοδοτουνται απο διαφορους ιδιωτες που ειναι ουσιαστικα επιχειρηματιες! Οι επιχειρηματιες λειτουργουν με τους νομους του εμποριου και σε αυτους τους νομους δεν υπαρχει τιποτα περι ανθρωπιας η συναισθηση ευθυνης απεναντι στον ανθρωπο ως μοναδα και ως συνολο! Υπαρχει μονο ο νομος του κερδους με καθε κοστος! Στην ουσια αυτοι οι επιχειρηματιες ειναι και οι πραγματικοι ηγετες σε καθε χωρα! Θα ηθελα σε αυτο το σημειο να ξαναθεσω την ιδια ερωτηση που εθεσε και εχτες! Μπορει ενας ηγετης να διαγει ζωη συμφωνα με το θελημα το Χριστου αναλογιζομενοι οτι επι περιοδου Ρωμανιας υπηρχαν Αγιοι Αυτοκρατορες! Ο Μεγας Βασιλειος ελεγε οτι ολες οι μορφες εξουσιας και οι γηινες ακομα πηγαζουν απο το Θεο! Πως μπορει ομως στη σημερινη εποχη με τα σημερινα δεδομενα να συνυπαρξει σε εναν ανθρωπο και η βιωτη της κοσμικη εξουσιας και η εν Χριστω Ζωη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για το θεμα της "διαπιστωσης" περι "λαθους" για την ειδηση των κρουσματων της ευλογιας των πιθηκων θα ηθελα να αναφερω οτι καποιο δημοσιογραφικο δικτυο εδω στην Ελλαδα ειχε αναφερει πρωτα εαν δε κανω λαθος οτι βρεθηκαν εγγραφα της Pfizer βαση των οποιων η φαρμακευτικη αυτη εταιρεια ειχε ΗΔΗ δωσει εγκριση απο το 2019 για τα εμβολια της ευλογιας των πιθηκων! Μηπως δηλωσαν οι δημοσιογραφοι οτι καναν αρχικως "λαθος" με τη πρωτη ειδηση που δημοσιευσαν αφου ουσιαστικα παρακατω μαθευτηκε το σχεδιο των αφεντικων τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε λένε ποτέ ότι έκαναν λάθος. Απλά δημοσιεύουν τη σωστή είδηση και δεν τρέχει τίποτα.

      Διαγραφή
    2. Και πρωτα γιατι ελεγαν για "ευλογια των πιθηκων"? Αυτοι ετσι και αλλιως δε κανουν "λαθος"! Ξερουν καθε φορα τι "πρεπει" να πουν!

      Διαγραφή
    3. Εννουσες προφανως οτι δε γυρισαν να πουν "καναμε λαθος". Παντως και να λεγανε κατι τετοιο υποθετω οτι δε θα λεγανε και μια συγγνωμη!

      Διαγραφή
  3. Πανω σε αυτο το σημειο θα ηθελα κιολας να ξαναεπανελθω στο θεμα που εχουμε ξανασυζητησει ουκ ολιγες φορες για το θεμα των "υποτιθεμενων" εχθρων του ανθρωπου και για τις διαφορες "θεωριες συνομωσιας". Δυστυχως στην εποχη μας ειτε μας αρεσει ειτε οχι ειτε μας θιγει το φαινομενικο αισθημα της παροχης "ασφαλειας" και "ταξης" απο τους διαφορους νομους, εκτελεστες των νομων και κρατικους φορεις ειτε μας θιγει τη ρομαντικη μας αναγκη να βλεπουμε ενα κοσμο οπου ολοι θελουν να ειναι φιλοι ο ενας με τον αλλον τα πραγματα οπως εχουν επι του παροντος δειχνουν μια τελειως διαφορετικη εικονα απο αυτη που θα τη θεωρουσαμε καποια απο εμας ως ιδανικη κατασταση! Οι ηγετες που εξουσιαζουν το κοσμο δεν αγαπανε τους υποτελεις τους! Τουλαχιστον η πλειοψηφια τους οπως δειχνουν επι του παροντος οι τραγικες εξελιξεις που ζουμε δε δειχνει κανενα ενδιαφερον η καποια συναισθηση ευθυνης για την εξελιξη του ανθρωπινου ειδους! Οι ηγετες αυτοι απολαμβανουν υλικες παροχες που τους εξασφαλιζουν βιολογικη υγεια αλλα και ικανοποιουν και τα παθη τους στο επακρο ακομη και ετσι να καταληγουν σε αυτο που λενε οι Αγιοι Πατερες ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ κατασταση! Βαση των σημερινων δεδομενων η βιωματικη διδασκαλια του Χριστου ερχεται σε πληρη αντιθεση με το τροπο ζωης πολλων κοσμικων αρχοντων και κυριως εκεινων που θελουν κοινως να αυγατισουν το κερδος τους! Διαφοροι "ειδικοι" επιστημονες που θελουν να τα παρουσιασουν ολα αυτα τα γεγονοτα ως "θεωριες συνομωσιας" ειναι ανθρωποι που ουσιαστικα χρηματοδοτουνται και εκεινοι απο τα ιδια ατομα που διοικουν ολους τους τεραστιους οικονομικους κολοσσους! Οσον αφορα παλι τις διαφορες δημοσιες υπηρεσιες δεδομενου του γεγονοτος οτι το δημοσιο ελεγχεται απο τους πολιτικους ηγετες και οι πολιτικοι ηγετες ειναι "κρυφοι" υπαλληλοι των επιχειρηματιων επομενως καταληγουμε στο συμπερασμα οτι το δημοσιο τουλαχιστον εδω στη χωρα ανηκει και αυτο με τη σειρα του με εμμεσο τροπο σε διαφορους ιδιωτες! Τωρα οσον αφορα τη χρηση διαφορων θρησκευτικων "τιτλων' που αποδιδονται σε ολους αυτους τους ηγετες οπως π.χ. Μασονοι, Ιλλουμινατι και τα σχετικα ειναι κατι το οποιο ουσιαστικως δεν εχει καμοια ιδιαιτερη σημασια οπως και εαν τους αποδωσουν καποιοι αλλοι τιτλους που παραπεμπουν σε πολιτικες ιδεολογιες οπως π.χ. ο τιτλος "καπιταλιστες"! Αυτο το λεω επειδη ολες αυτες οι ονομασιες ειναι απλως "ταμπελες" οι οποιες αλλαζουν ανα τους αιωνες απλα για να κρυψουν το διαχρονικο παθος που παρουσιαζουν διαφοροι ανθρωποι να γινονται εκμεταλλευτες και δυναστες απεναντι στους αλλους οποτε αναγκαστικως ειναι εχθροι των υποτελων τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στο φως της Ανάστασης

  H αλήθεια είναι πως είχα γράψει άλλο κείμενο για την Ανάσταση αρχικά. Τρεις, τέσσερις παραγράφους. Μα μου φάνηκε υπερβολικό να γράψω πολλά...