Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Βαδίζοντας...

 


Σήμερα η μέρα μου είχε πολύ περπάτημα. Στο Σύνταγμα, στο Κέντρο και αλλού. Μου είχε λείψει. Πραγματικά μου είχε λείψει αυτή η διαδικασία, η άσκηση αν θέλετε, ειδικά σε συνθήκες πολυκοσμίας. Αυτή η πολυχρωμία ανθρώπων που συναντά κανείς κατεβαίνοντας στην πλατεία Συντάγματος(στην οποία γινόταν και το γύρισμα κάποιας ταινίας). Νομίζω ότι το βάδισμα είναι το πιο κοντινό πράγμα με την προσευχή. Έχει μια μοναξιά αλλά και ένα κοινοτικό χαρακτήρα ταυτόχρονα. Υπάρχει μια κούραση σε αυτό, μια προσπάθεια. Είσαι εσύ και ο σκοπός αλλά υπάρχουν και άλλοι που ακολουθούν την ίδια διαδικασία και κάποια στιγμή υπάρχει κι ένα είδος αόρατου και ανεπίγνωστου συντονισμού. Όπως όταν την ίδια ώρα προσεύχεσαι για κάτι και κάποιος άλλος, κάπου προσεύχεται για το ίδιο ακριβώς πράγμα. Ακόμα υπάρχει, όπως και με την προσευχή, ο πειρασμός της επιλογής μιας πιο εύκολης διαδικασίας(ΙΧ, ταξί, λεωφορείο κλπ). Ναι, θα μπορούσε κάποιος να πει πως το βάδισμα είναι μια προσευχή με τα πόδια.

3 σχόλια:

  1. Ειπες μια πολυ ωραια λεξη! ΠΟΛΥΧΡΩΜΙΑ! Καποιοι ανθρωποι μπορει να αναρωτηθουν γιατι ο Θεος τα εχει φτιαξει ολα τα πραγματα διαφορετικα? Τους ανθρωπους, τα ζωα τα δεντρα και το καθε τι που βλεπουμε στη κτιση ειναι πολυ διαφορετικο το ενα απο το αλλο και ελαχιστες ομοιοτητες μπορει να βρουμε μεταξυ καποιων πλασματων και πραγματων ακομη και εαν ανηκουν τα πλασματα και τα πραγματα στο ιδιο ειδος! Σε ενα πινακα ζωγραφικης υπαρχουν πολλα διαφορετικα χρωματα προκειμενου να συντεθει μια συγκεκριμενη εικονα! Αυτη η ποικιλομορφια των χρωματων ειναι που δινει τη παρουσια της εικονας! Εαν θα υπηρχε μονο ενα χρωμα παντου στη κτιση θα βλεπαμε πολλες διαφορετικες εικονες η θα υπηρχε απλα ενα αμορφο πραγμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμορφο δεν ξέρω, ομοιόμορφο, ελλιπές και βαρετό σίγουρα.

      Διαγραφή
    2. Λογικα θα βλεπαμε μονο ενα χρωμα ως μορφη! Βαρετο θα ηταν σιγουρα! Ξερεις θυμηθηκα με αυτο που ειπα εκεινο το επεισοδιο στο "Κωνσταντινου και Ελενης" οπου ο ξαδερφος του Κατακουζηνου ηταν ζωγραφος και εκανε ζωγραφιες μονο με ενα χρωμα οπου ολοι δεν εβλεπαν τιποτα και εκεινος μονιμως "εβλεπε" να αχνοφαινεται μια εικονα!

      Διαγραφή

Διαβόητοι!

  Το κακό είναι ότι βάζουμε την υπόληψή μας πάνω απ' όλα. Κάποτε ήθελα να βοηθήσω σε ένα θέμα κάποιο άτομο. Έκανα κάποια τηλέφωνα και κά...