Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Μαύρες γιορτές θα κάνουμε εφέτος...

 


Οπωσδήποτε φέτος οι γιορτές ήταν διαφορετικές. Κάπως περίεργες, λίγο μουδιασμένες. 

Εντάξει, επί της ουσίας δε μπορούμε να μιλάμε για απαγόρευση κυκλοφορίας με τόσους πολλούς να λιάζουν τις κοιλιές τους στα παγκάκια των πλατειών σαν αδέσποτοι σκύλοι. Καταλαβαίνω, όταν είσαι παντρεμένος ο καφές έχει καλύτερη γεύση όξω από το σπίτι και το τσιγαράκι είναι απολαυστικότερο. Άλλωστε υπάρχει και το θέμα της αδάμαστης ελληνικής ψυχής, ε;


Αλλά ας μη ξεφύγουμε από το θέμα μας. Τα μέτρα , είναι ολοφάνερο αυτό είχαν ως στόχο να πλήξουν την παράδοσή μας.


Έτσι φέτος δεν είχαμε κάλαντα. Δηλαδή δε μας χτυπήσαν άγρια χαράματα τα κουδούνια, για να μας φέρουν το μήνυμα των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς, άγνωστα πιτσιρίκια με τις στριγκιές φωνές τους και τα άπληστα μοχθηρά ματάκια που σε ζυγίζουν όση ώρα λένε παράφωνα τα κάλαντα, υπολογίζοντας αν θα τους δώσεις πολλά ή λίγα χρήματα για να απαλλαγείς από τον ενοχλητικό τους θόρυβο.


Δεν θα έχουμε και μεγάλα τραπεζώματα. Δηλαδή δε θα μαζευτούν σόγια ολόκληρα, ούτε φιλικές οικογένειες(που κανείς ποτέ δεν ξέρει ποιας οικογένειας είναι φίλοι αυτοί αφού κανείς δεν τους πολυσυμπαθεί) και δεν θα ανταλλαχτούν οικογενειακές μπηχτές για τις επιλογές, την πρόοδο, τις αποτυχίες και τις επιτυχίες του κάθε μέλους του σογιού. Επιπλέον δε θα μεθοκοπήσουν και δε θα πλακωθούν μεταξύ τους στο τέλος αφού, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας, οι καλεσμένοι μπορεί να χρειαστεί να διανυκτερεύσουν εκεί. Αν λοιπόν πέσει ξύλο , θα είναι κάπως δύσκολη η διανυκτέρευση.


Δεν θα έχει κόσμο στις εκκλησίες. Οπότε το πρωινό κατς με παππούδες και γιαγιάδες που θα θέλουν να σου πάρουν τη σειρά για να κοινωνήσουν ή για να πάρουν αντίδωρο θα ματαιωθεί. Θα ματαιωθούν και τα στριμώγματα ανάμεσα σε γούνινα παλτό που μυρίζουν φρέσκια ναφθαλίνη. Θα ματαιωθούν ακόμα τα ατέλειωτα σολαρίσματα των ψαλτάδων και τα υψηλής βαρεμάρας και χαμηλής ουσίας ατέρμονα κηρύγματα των ιερέων.


Κυρίως όμως, δεν θα έχουμε ανοικτά τα μπαρ, τα κλαμπ, τα μπουζούκια κλπ. Και πώς θα καταλάβει ο Ρωμιός Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα, χωρίς νοθευμένα ποτά, ξεχαρβαλωμένα τσιφτετέλια και περιττή επίδειξη; Χωρίς να οδηγήσει τύφλα στο μεθύσι, στην παραλιακή; Χωρίς να γκαρίζει κατά τις 4 με 5 στη γειτονιά ώστε να ξυπνήσει όλους όσους έκαναν το λάθος να κοιμηθούν μέρες γιορτινές;


Ακόμα και τα ψώνια μας χάλασαν. Δεν μπορέσαμε να στριμωχτούμε στα καταστήματα, να βγάλουμε την ψυχή στους πωλητές και τις πωλήτριες ώστε να σιγουρευτούμε πως θα καταραστούν πολλάκις τις εορταστικές τούτες ημέρες; Δεν μπορέσαμε καν να τσακωθούμε με τους άλλους που θα ψώνιζαν στο ίδιο κατάστημα με μας και την ίδια ώρα, αγνοώντας την πρωτοκαθεδρία μας. 


Έχουν δίκιο αυτοί που εξανίστανται και βουρκώνουν όταν βλέπουν την αδηφάγα νέα τάξη να καταβροχθίζει τα ιερά και τα όσια αυτού του τόπου με αφορμή μια γριπούλα που σκότωσε κάτι λιγότερο από δύο εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι τώρα. 


Μαύρες γιορτές θα κάνουμε εφέτος...


ΥΓ. Χιουμοριστικό το κείμενο. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι εντελώς συμ-πτωματική. Δεν βασανίστηκε, φαγώθηκε ή καπνίστηκε κανένα ζώο ή φυτό κατά τη διάρκεια της συγγραφής και του ανεβάσματος της συγκεκριμένης ανάρτησης.

2 σχόλια:

  1. Θελω να κανω μια ευχη! Ευχομαι σε ολο το κοσμο να του χαριζει ο Χριστος Αγαπη και Υγεια! Αυτα ειναι τα πλεον 2 σημαντικοτερα! Να εχουμε αγαπη στο Θεο και στο συνανθρωπο για να μην φοβομαστε τις θλιψεις και τις στεναχοριες! Οταν αποκτησουμε τη Τελεια Αγαπη τοτε η Τελεια αγαπη εκβαλει και το φοβο! Να εχουμε ευγνωμοσυνη στο Θεο που εχουμε την υγεια μας που ειναι ανεκτιμητο δωρο! Να μην θεωρουμε την υγεια μας η οποιοδηποτε αλλο αγαθο στη ζωη μας δεδομενο διοτι οταν θεωρησουμε κατι ως δεδομενο τοτε οταν το στερηθουμε μονο τοτε αντιλαμβανομαστε την αξια του! Οταν περναμε θλιψεις και ασθενειες να προσπαθουμε μεσα απο αυτη τη κατασταση να αισθανομαστε και το πονο του αλλου διοτι μονο ετσι μπορουμε να τον αγαπησουμε! Η αποκτηση της Τελειας Αγαπης και ταπεινωσης ειναι αυτα που καλουμαστε να επιτευξουμε στη ζωη μας! Αυτα τα 2 ειναι και η σωτηρια της ψυχης μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...