Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Όχλος

 


Τα έχω ξαναγράψει γι' αυτούς που κράζουν τους πάντες διαδικτυακά. Τώρα τους έφταιξε κι ο Τσιτσιπάς επειδή έγραψε ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένα Harrod's και στην Ελλάδα. Και μάλιστα αποφάσισαν να χωρίσουν "ταξικά" και τους αθλητές στον "κακό άπονο αριστοκράτη" Τσιτσιπά και στον "καλό μετανάστη ανθρωπιστή" Αντετοκούνμπο. 


Δεν ξέρω γιατί όταν κράζουν κάποιοι στο τουίτερ πρέπει να γίνεται θέμα. Από πότε η οχλοκρατία είναι θέμα; Γιατί όχλος είναι όλοι αυτοί έστω διαδικτυακός. Αντί για πυρσούς και δικράνια έχουν πλήκτρα και οθόνες. Ποια αξία έχει λοιπόν ο λόγος τους;


Δεύτερον, ποιοι είναι αυτοί που ψάχνουν να χωρίσουν ακόμα και τους αθλητές με ιδεολογικούς-ταξικούς όρους ώστε να δικαιολογήσουν το μίσος τους; Μια ψυχωτική ροπή είναι το μίσος ό,τι πρόσημο και να του βάλεις. Αντί λοιπόν αν το οργανώνουν κομματικά ας πάνε σε κανένα ψυχίατρο να τους κοιτάξει.


Ναι, η Ελλάδα περνάει κρίση οικονομική και υγειονομική. Όπως και όλος ο κόσμος. Στις κρίσεις όμως αυτές, όπως και στις προσωπικές, αν αφήσεις να σε καβαλήσει η μιζέρια, τελείωσες. Δεν έχεις επιστροφή. Ναι, να βοηθήσουμε όπως μπορούμε όσους έχουν ανάγκη αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα κοιτάξουμε και το κάτι παραπάνω, κάποια πολυτέλεια ή απόλαυση. Αν πνιγούμε από τη σκόνη της κακομοιριάς δε θα καλυτερέψει ο κόσμος.


Εγώ πάντως, και τον Στέφανο γουστάρω και τον Γιάννη. Γιατί είναι αθληταράδες. Και σκασίλα μου για τους κομπλεξικισμούς του κάθε ιδεοληπτικού σε αυτή τη χώρα. Άντε ρε πάρτε τα εθνικιστικά και τα ταξικά μίση σας και κάντε καμιά βουτιά σε θάλασσα βαθιά και με ρεύματα ισχυρά μπας και ησυχάσει ο κόσμος από σας.

9 σχόλια:

  1. Είναι δύσκολοι καιροί κ ειδικά τώρα που είμαστε κλεισμένοι όλοι ξεσπάνε στα σόσιαλ.
    Οπότε το παραμικρό διογκώνεται.
    Οι δε αθλητές (και μάλιστα τέτοιου βεληνεκούς αθλητές) ως δημόσια πρόσωπα κρίνονται και για θέματα πέραν της αθλητικής τους ιδιότητας.
    Καλώς ή κακώς οποίος γράφει δημόσια με το όνομα του και όχι πίσω από nickname πρέπει να σκέφτεται διπλά και τριδιπλα τι θα γράψει στα σόσιαλ.
    ΥΓ1. Αν σου φάνηκε χοντρό το κράξιμο στον Τσιτσιπά που να δεις τι άκουσε ο Πρίντεζης την 28η όταν μεταξύ άλλων ποσταρε ένα "ΠΘΟ" (Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια) (Deso).
    ΥΓ2. Ο Αντετοκούμπο είναι τέτοιο υπόδειγμα ανθρώπου που θα έπρεπε να κάνει όλους τους καλοπληρωμένους Έλληνες συναδέλφους του να ντρέπονται. Ένα παιδί που βιωσε πείνα, φτωχιά και ρατσισμό, αποδεικνύει σταθερά ότι η Ελλάδα δεν ήταν απλά ένα μέσο για να αποκτήσει διαβατήριο αλλά είναι πραγματικά στην καρδιά του. (Deso)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, συμφωνώ για τον Γιάννη και είναι κρίμα αυτή η εκμετάλλευση του προσώπου του από ανθρώπους με τους οποίους αν είχε μπλέξει , όχι αυτό που είναι δε θα γινόταν αλλά...άντε να μη το συνεχίσω...

    Μπράβο, θυμάμαι και εκείνον τον πανικό με τον Πρίντεζη.

    Αμφιβάλλω ότι αυτοί που "δικάζουν" όπως λένε, στα σόσιαλ μύδια περνάνε δύσκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα "δικαστήρια" ξεκινούν από τους εκατέρωθεν εντεταλμένους αλλά φουντώνουν όταν παίρνει μέρος ο όχλος. Και ο όχλος δεν παιρνάει καθόλου καλά στην παρούσα φάση. Και όσο η κρίση θα βαθαίνει, αυτό το πράγμα θα εντείνεται. Μακάρι να μείνει στα σοσιαλ βέβαια και να εκτονώνεται εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως να 'ναι κι έτσι.

      Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί λοιπόν η "γνώμη" του όχλου πρέπει να γίνεται θέμα ειδήσεων;

      Διαγραφή
    2. Οι ειδήσεις αναπαράγουν κάθε είδους σκουπιδαριό. Δεν γίνεται να τους ξεφύγει οτιδήποτε κάνει ντόρο. Ή οτιδήποτε μπορεί να μεταφραστεί σε μαζικά κερδισμένες / χαμένες (αναλόγως του που προσκειται ένα ΜΜΕ) ψήφους.
      Το ποσό σοβαρά θα το πάρει ο καθένας, εναπόκειται στον τρόπο σκέψης του. (Deso)

      Διαγραφή
    3. Οι ειδήσεις αναπαράγουν κάθε είδους σκουπιδαριό. Δεν γίνεται να τους ξεφύγει οτιδήποτε κάνει ντόρο. Ή οτιδήποτε μπορεί να μεταφραστεί σε μαζικά κερδισμένες / χαμένες ψήφους (ανάλογα με το που πρόσκειται το κάθε ΜΜΕ)(Deso).

      Διαγραφή
  4. Αυτοί που βρίζουν χυδαία ή δικάζουν στα μύδια, δεν πιστεύω ούτε εγώ ότι έχουν δει δυσκολίες πραγματικές. Αλλά ακόμα και αν κάποιοι όντως ζορίζονται με οποιονδήποτε τρόπο αλλά παρόλα αυτά συμπεριφέρονται τοιουτοτρόπως, μάλλον κάτι σημαντικό τους έχει ξεφύγει, ή εκτελούν υπηρεσία δηλαδή το κάνουν εν πλήρει συνειδήσει προς ίδιον όφελος.
    Τώρα βέβαια αυτό το "εν πλήρει συνειδήσει" δε σημαίνει πάλι και μη άγνοια.
    Ο κόσμος αυτός έτσι κι αλλιώς είναι αρένα με αμέτρητα πεινασμένα θηρία πανέτοιμα να σε κατασπαράξουν τη στιγμή που θα εκτεθείς δημόσια για όποιο λόγο και άσχετα αν είσαι δίκαιος ή άδικος καλοπροαίρετος ή δόλιος. Άλλωστε απ'αυτή τη διαδικασία άλλοι βγάζουν πολύ καλό μεροκάματο, τόσες εκπομπές στο χαζοκούτι ζουν από ίντριγκες χυδαιότητες και τέτοια, και αν δεν έχουν τέτοιο θέμα φτιάχνουν ένα για να πουλήσουν σιγά το πράμα τι να λέμε.
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να πουλάνε όμως αυτά τα πράγματα αυτές οι εκπομπές, κάποιος θέλει να τα δει.
      Στα υπόλοιπα συμφωνούμε απολύτως

      Διαγραφή
    2. Παπα Κώστα στον κόσμο αυτό ξέρεις ότι για όλα υπάρχουν πελάτες, για τα αισχρά εκεί να δεις πρόθυμοι.
      Π

      Διαγραφή

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...