Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Ρηχά σχόλια με βαθιά νοήματα(ή μήπως το αντίστροφο;)



- Τα κείμενά μου είναι σύντομα, τα σχόλιά μου επίσης, τα ποιηματάκια που σκαρφίζομαι είναι κι αυτά σύντομα, η ζωή είναι σύντομη, οι ευτυχισμένες στιγμές της ακόμα πιο σύντομες και πάει λέγοντας. Μια μπόρα είναι μωρέ η ύπαρξή μας σε σχέση με τους αιώνες ύπαρξης του ανθρώπου στη γη. Τι σκοτίζεστε λοιπόν;


- Έχουν πλάκα όλοι αυτοί οι αυτόκλητοι ακραιφνείς υπερασπιστές της Ορθοδοξίας, από τον Επίσκοπο ως τον τελευταίο λαϊκό. Ανέλαβαν να υπερασπιστούν κάτι τόσο τεράστιο όπως η Εκκλησία ενώ δεν μπορούν να βάλουν σε τάξη, όχι τη ζωή τους, ούτε καν τις σκέψεις τους. Θα είχε πλάκα δηλαδή αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνο.


- Ότι ο πλανήτης είναι στρογγυλός οφείλεται στη Θεία Πρόνοια. Έτσι, όταν οι κυνηγημένοι έχουν εξαντλήσει όλα τα μέρη στα οποία θα μπορούσαν να καταφύγουν, μπορούν να αρχίσουν ξανά από την αρχή. Ο κύκλος δεν έχει τέλος όπως και η γη.


- Βασική παραδοχή για όλους όσους γράφουμε κηρύγματα, θεολογικά κείμενα, άρθρα κοινωνικά ή πολιτικά, γνώμες κλπ ώστε αυτά που γράφουμε να αποκτήσουν ουσία: Δεν γράφουμε και τίποτα σπουδαίο.


- Γερό στομάχι και γρήγορα ποδάρια. Αυτά τα δύο αν έχεις μπορείς να προχωρήσεις στη ζωή σου χωρίς να τρελαθείς πολύ στην πορεία.


- Δεν είμαι ούτε θεολόγος ούτε ιεροκήρυκας. Άλλωστε είναι δυο τομείς που βαριέμαι αφόρητα. Είμαι όμως ένα (σχεδόν) θρησκευόμενος ευθυμογράφος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Ιούδας, το μύρο

  Στην οικία του Σίμωνα του Λεπρού, μια γυναίκα λούζει τον Χριστό με ακριβό μύρο. Οι μαθητές διαμαρτύρονται: γιατί τέτοια σπατάλη; Δε θα ήτα...