Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Άλλη μια γύρα !

 


- Τόσο το φυσικό όσο και το αστικό περιβάλλον είναι υπέροχα. Οι άνθρωποι είναι αυτοί που τα χαλάνε


- Για μια χώρα της οποίας οι κάτοικοι διαβάζουν ελάχιστα, είναι εντυπωσιακό το πόσο έντονα συζητείται το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων


- Αν το κράτος παρακολουθεί τη ζωή μου τόσο το χειρότερο για το κράτος. Θα πεθάνει από ανία σύντομα!


- Εποχές κρίσης σαν αυτή που διανύουμε είναι ιδανικές για να ζει τις προσωπικές του φαντασιώσεις. Άλλος βλέπει τον Αντίχριστο να έρχεται, άλλος επαναστατεί ενάντια στο αυταρχικό καθεστώς, άλλος είναι ήρωας της καθημερινότητας κλπ. Μετά πεθαίνουμε και μας ξεχνάνε σχεδόν όλοι.


- Βλέπω κάτι τύπους που περιφέρονται σε διάφορες ιστοσελίδες με μόνο σκοπό να ξεκινήσουν έναν καβγά με κάποιον. Τι να πω, είναι κι αυτό μια ενασχόληση.


- Όταν έναν κακό άνθρωπο τον νταντεύεις, αυτός ξεθαρρεύει και στο τέλος θα στραφεί και εναντίον σου. Άλλωστε όταν ανέχεσαι τον κακό, αδικείς τον καλό.


- Δεν θα ήθελα να ζω σε νησί αλλά θα ήθελα να ζω σαν νησί, πλήρης και αυτάρκης, να με χτυπάνε άνεμοι και κύματα και να με χαϊδεύει η αύρα και ο ήλιος. Χωρίς να είμαι κομμάτι καμιάς ηπείρου, καμιάς στεριάς.

(Κανένας άνθρωπος δεν είναι νησί, πλήρες και αύταρκες. Κάθε άνθρωπος είναι τμήμα της ηπείρου, κομμάτι της στεριάς. Αν ένας σβώλος χώμα παρασυρθεί από τη θάλασσα η Ευρώπη μικραίνει, σαν να ‘χε καταβυθιστεί ένα ακρωτήρι, σαν να χανόταν το αρχικό των φίλων σου ή το δικό σου (Δοκίμια ΙΙΙ, 2001).

Τζον Νταν ) 


- Ανοίγεις ή δεν ανοίγεις; Ιδού το ερώτημα. Και αν ανοίξεις, τι θα ανοίξεις και πώς και πόσο; Ο Σαίξπηρ επιστρέφει ανανεωμένος!


- Αν η ιδεολογία σου εκθειάζει την τεμπελιά, ε, τότε ναι! Αξίζει να γίνω ιδεολόγος. Αν όχι, μη με ενοχλείς με θεωρητικές βλακείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...