Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Οι Κούρδοι




Οι Κούρδοι δεν μιλάνε.Δεν γράφουν μακρά ,αναλυτικά κείμενα.Δεν βλέπουν τα πράγματα κοσμοπολίτικα,ηδονοθηρικά ή γκλομπαλιστικά.Δεν τους παίρνει άλλωστε.Όταν έρχεται η ώρα, παίρνουν τ αόπλα και αμύνονται.Όπως αμύνονται αιώνες τώρα εναντίον των καθεστώτων της Τουρκίας,του Ιράν,του Ιράκ,της Συρίας.Μάχονται για έννοιες όπως η άμεση δημοκρατία,η πραγματική ισότητα των φύλων,το δικαίωμα στην ύπαρξη και στην απόκτηση δικού τους κράτους.Δεν αναθεωρούν την ιστορία τους διότι ξέρουν πως αυτό μόνο ως διαβρωτικός και διαλυτικός παράγοντας θα λειτουργήσει.Δεν ξέρω πως θα καταλήξει η νέα τους περιπέτεια αλλά ξέρω πως αν υπάρχει ένας λαός άξιος σεβασμού σε αυτή την περιοχή είναι ο Κουρδικός.

Οι Κούρδοι κυρίως πληρώνουν τα πολιτικά λάθη τους και την ανοησία να στηριχτούν υπερβολικά στον αμερικάνικο παράγοντα ακόμα κι όταν είδαν τον Τραμπ να αναλαμβάνει την εξουσία εκεί και να ασκεί την αλλοπρόσαλλη πολιτική του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Ιούδας, το μύρο

  Στην οικία του Σίμωνα του Λεπρού, μια γυναίκα λούζει τον Χριστό με ακριβό μύρο. Οι μαθητές διαμαρτύρονται: γιατί τέτοια σπατάλη; Δε θα ήτα...