Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Μια τρύπια συμφωνία ...

Οι

Νεφέλη Λυγερού

Το γαλλικό βέτο στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας υπενθύμισε τα κενά και το πόσο εύθραυστη ήταν η Συμφωνία στις Πρέσπες. Οι Νίκος Κοτζιάς και Αλέξης Τσίπρας είχαν επιμελώς αποκρύψει το γεγονός ότι η Συμφωνία ήταν έτσι διατυπωμένη, ώστε σε περίπτωση που για τον οποιονδήποτε λόγο η διαδικασία ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ δεν προχωρούσε, τα Σκόπια να μπορούν να μην εφαρμόσουν τις υποχρεώσεις τους.

Η ελληνική διπλωματία αποδεικνύεται για μία πρόσθετη φορά πρόχειρη. Δεν είχε φροντίσει να καλυφθεί για το ενδεχόμενο που τελικά προέκυψε από τη στάση της Γαλλίας. Μιλάμε για στοιχειώδη πράγματα, τα οποία, όμως, ο Νίκος Κοτζιάς και το επιτελείο του παρέλειψαν στην πρεμούρα τους να φτάσουν σε συμφωνία με τον Νίκολα Ντιμιτρόφ. Ως μη όφειλε και υπό την πίεση Αμερικανών και Ευρωπαίων, η Αθήνα είχε θεωρήσει δεδομένο ότι η Βόρεια Μακεδονία θα εξασφάλιζε το πράσινο φως.


Η συνέχεια στον σύνδεσμο:
https://slpress.gr/ethnika/oi-quot-trypes-quot-poy-afise-o-kotzias-stis-quot-prespes-quot-anavoyn-foties-stin-athina/

2 σχόλια:

  1. Δεν πειράζει. Εμείς θα συνεχίσουμε να δηλώνουμε πιστοί στην ευρωπαϊκή τους πορεία, όπως κάναμε και με τους απέναντι. Αν έχουν δε και καμιά κόρη της παντρειάς για κουμπαριά, το γλυκό έδεσε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο Ιούδας, το μύρο

  Στην οικία του Σίμωνα του Λεπρού, μια γυναίκα λούζει τον Χριστό με ακριβό μύρο. Οι μαθητές διαμαρτύρονται: γιατί τέτοια σπατάλη; Δε θα ήτα...