Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Απανωτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας συντελούνται με την τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία

Ανθρωπιστική καταστροφή – προς αναβίωση του “Ισλαμικού Κράτους”
Απανωτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας συντελούνται με την τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία, με τη συνενοχή και ανοχή των μεγάλων δυνάμεων και της διεθνούς κοινότητας.
Σε εκατοντάδες χιλιάδες ανέρχονται οι εκτοπισμένοι πληθυσμοί. Η συριακή -υπό την ηγεσία των Κούρδων- διοίκηση στα βορειοανατολικά της Συρίας δήλωσε ότι 191.069 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους, λόγω της τουρκικής στρατιωτικής εισβολής.
Το Σάββατο εννέα άμαχοι «εκτελέστηκαν» νότια της παραμεθόριας πόλης Ταλ Αμπιάντ από φιλοτούρκους αντάρτες που συμμετέχουν στην επίθεση της Τουρκίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Με τους θανάτους αυτούς ο αριθμός των αμάχων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επιχείρησης έφθασε τους 38, κατά την ίδια πηγή, που κάνει επίσης λόγο για 81 νεκρούς Κούρδους πολιτοφύλακες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας οι δυνάμεις του έχουν σκοτώσει 415 Κούρδους μαχητές.
Κουρδικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι σε επίθεση εναντίον τουρκικών δυνάμεων στην πόλη Ρας αλ Άιν της Συρίας σκοτώθηκαν 75 Τούρκοι στρατιωτικοί και καταστράφηκαν επτά άρματα μάχης. ΟΙ Τούρκοι υποστηρίζουν ότι κυρίευσαν την πόλη, πράγμα που διαψεύδει η κουρδική πλευρά.
Απελευθερώνονται οι κρατούμενοι- μέλη του “Ισλαμικού Κράτους” 
Η κουρδική διοίκηση ανακοίνωσε ότι 785 φυλακισμένα επικίνδυνα «στοιχεία του Ισλαμικού Κράτους» απελευθερώθηκαν από Σύρους τζιχαντιστές που επιστρέφουν στη Συρία μαζί με τον τουρκικό στρατό. (Φωτο). Άλλες 100 γυναίκες, φανατικές “νύφες”  του ισλαμικού κράτους, επίσης δραπέτευσαν. Συνολικά, 15.000 στελέχη του “ισλαμικού κράτους”, προερχόμενα από ευρωπαϊκές χώρες, που ο φανατισμός τους έκανε εθελοντές στη Συρία, κρατούνται από τους Κούρδους και κινδυνεύουν να απελευθερωθούν, αναβιώνοντας τον εφιάλτη της τρομοκρατίας.
Είναι φανερό και διακηρυγμένο το σχέδιο του τουρκικού καθεστώτος να αντικαταστήσει τους πληθυσμούς της ζώνης εισβολής με νέους φιλικούς προς αυτήν και με τις συμμαχικές της τζιχαντιστικές πολιτοφυλακές.
Ο τουρκοκύπριος Ακιντζί κατά της εισβολής
” Πρέπει να δημιουργήσουμε μια κατάσταση όπου η Συρία μπορεί να φροντίσει τα δικά της όρια εδάφους και η Τουρκία μπορεί να νιώσει ασφαλής”, δήλωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο τουρκοκύπριος κατοχικός ψευδοπρόεδρος Ακιντζί, αμφισβητώντας τη σκοπιμότητα της εισβολής στη Συρία.
Ο Ταγίπ Ερντογάν απάντησε ότι «χωρίς αμφιβολία ο κύριος Ακιντζί δεν γνωρίζει τα όριά του». «Πρέπει να μάθει τα όριά του, πρέπει να μάθει τη θέση του..Η θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα,  οφείλεται στους αγώνες της Τουρκίας και όχι τους δικούς του.»,
Ο Ακιντζί, προφανώς αντιλαμβανόμενος τα όριά του, έσπευσε να διαγράψει την ανάρτησή του. Τις τυχόν ψευδαισθήσεις του ότι είναι ηγέτης ανεξάρτητου κράτους, θα τις πληρώσει, όπως φαίνεται, με την απώλεια του αξιώματός του. Αλλά και οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να αντιληφθούν ότι η τουρκική κατοχή τους καθιστά υποτακτικούς και υποχείριους.
Άλλωστε, είναι γεγονός ότι η εισβολή του 1974, καρπός της οποίας είναι και το ψευδοκράτος, σε τίποτα δεν διαφέρει από την τωρινή, αφού ήταν το ίδιο εγκληματική και αντίθετη με το διεθνές δίκαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Ιούδας, το μύρο

  Στην οικία του Σίμωνα του Λεπρού, μια γυναίκα λούζει τον Χριστό με ακριβό μύρο. Οι μαθητές διαμαρτύρονται: γιατί τέτοια σπατάλη; Δε θα ήτα...