Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Σε ένα χωριό στη Μάνη

Αποτέλεσμα εικόνας για μανη
Σε ένα χωριό στη Μάνη ένας παπάς τριγυρνούσε μεθυσμένος και ενοχλούσε πιτσιρίκια,συζούσε με κάποια γυναίκα και -όπως φαίνεται,θα το βρει η δικαιοσύνη- κακοποίησε σεξουαλικά την κόρη της τελευταίας.Μάλιστα οι χωριανοί προστάτευαν τα παιδιά τους και δεν τα άφηναν να τα πλησιάσουν.Μια απορία,που δεν είναι απορία για όποιον έχει μια κάποια επαφή με επαρχία:γιατί δεν είχαν ενημερώσει είτε τη Μητρόπολη είτε τις αρχές;
Θυμάμαι μια φορά στη Λάρισα,κάποιος είχε παραπονεθεί στη Μητρόπολη επειδή περνώντας από το πεζοδρόμιο του καφενείου που καθόταν,δεν τον είδα και δεν τον χαιρέτησα.Και τώρα, σε τέτοια περίπτωση μούγκα;Γιατί;Εγώ ξέρω πως λειτουργούν αυτά τα μυαλουδάκια αλλά τέλος πάντων δεν το συνεχίζω.Ας σκεφτεί ο καθένας μόνος του.
Αλήθεια , οι Μητροπόλεις ξέρουν ποιους χειροτονούν ή το πάνε έτσι , στην τύχη;Παρακολουθούν τους παπάδες καθόλου ή μόνο για οικονομικά θέματα;Γιατί έτσι βρίσκουν πατήματα κάτι ανθρωπάρια που βρίσκουν σκοπό στη ζωή τους στο να κακολογήσουν την Εκκλησία και να δείξουν πόσο ανθρωπιστές και προοδευτικοί είναι. 

(Η φωτογραφία από το Πρώτο Θέμα)

4 σχόλια:

  1. Παπα Κώστα αυτή και η δική μου απορία. Οι Μητροπόλοεις έχουν πραγματική επαφή με τις ενορίες, αυτούς που χειροτονούν ή είναι στην τύχη όλα; Διότι ακούγεται τρελό να συμβαίνει ένα τέτοιο γεγονός και να μην έχει μιλήσει κανείς πριν, έστω διακριτικά κάποιος δηλαδή δεν είπε κάτι ώστε να μην χρειαστεί να γίνουν τέτοιες ασχήμιες, να το προλάβουν το κακό.
    Μου φαίνεται περίεργο πραγματικά και μάλιστα σε μια κοινωνία χωριού που όλοι ξέρουν σχεδόν τα πάντα για όλους.
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τα σοβαρά δε μιλάνε.Μόνο αν γίνει κάτι που να τους αφορά άμεσα.Αν δηλαδή ο κατηγορούμενος είχε τίποτα χωράφια να μοιράσει με κανέναν από εκεί,τότε θα κελαηδούσαν κανονικότατα για όλα.Αλλιώς κουβέντα.Μην αρχίσω να γράφω για παρόμοια περίπτωση στα Κύθηρα(όχι με παπά αυτή τη φορά άρα και χωρίς δημοσιότητα).Που όλοι ήξεραν τι γινόταν , δεν μίλαγε κανείς και όταν το παιδί επιτέλους μίλησε,κατηγόρησαν τη μάνα του πως ήθελε να φάει το σπίτι του δράστη.Γιατί,έλεγαν,αφού στο σπίτι του έμεναν!
      Οι Μητροπόλεις , σε γενικές γραμμές. δεν έχουν ιδέα για το ποιον χειροτονούν ή αν βλέπουν κάτι το αγνοούν για να καλύψουν κάποιο δύσκολο κενό.

      Διαγραφή
  2. Κι αναρωτιέμαι τώρα εγω, κακό πράγμα να τον πιάσει κάποιος εδω και καιρό σε ενα σοκάκι και να του ξηγήσει τ ονειρο, αλλά μήπως πιο αφύσικο το οτι δεν έγινε ούτε αυτο, κι απλά η κατάσταση παρέμενε για τόσο καιρό...λέω μια χαζομάρα πάνω στα νεύρα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τα κάνουν αυτά στα χωριά. Τόσα πράγματα έχω γράψει. Το χωριό ΔΕΝ είναι πόλη σε πιο μικρή κλίμακα.Δεν έχουν αγαθούς καλλιεργητές και αθώες βοσκοπούλες. Έχουν άλλους κανόνες και άλλη (αν)ηθική. Και δεν είναι τυχαίο που ερήμωσαν. Ούτε μέρος κάποιου σκοτεινού σχεδίου εναντίον της χώρας είναι η ερήμωσή τους.

      Διαγραφή

Ο Ιούδας, το μύρο

  Στην οικία του Σίμωνα του Λεπρού, μια γυναίκα λούζει τον Χριστό με ακριβό μύρο. Οι μαθητές διαμαρτύρονται: γιατί τέτοια σπατάλη; Δε θα ήτα...