Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Συμπεράσματα από την κοινή Ελληνο-Αιγυπτιακή άσκηση Μέδουσα 5

militaire.gr


Τα μηνύματα και τα διδάγματα της άσκησης Ελλάδας-Αιγύπτου με την κωδική ονομασία ΜΕΔΟΥΣΑ 5,νοτιοανατολικά της Ρόδου έχουν ενδιαφέρον.

Πρώτα απ΄ όλα η συνεργασία των δύο χωρών σε θάλασσα και αέρα δημιουργούν μια πολύ καλή αποτρεπτική δύναμη για όλους τους “άτακτους” της περιοχής. Η Αίγυπτος έχει ελικοπτεροφόρα και η Ελλάδα “βάζει” τα πιο σύγχρονα συμβατικά υποβρυχία του κόσμου,συν τις μονάδες επιφανείας που παρά τα όποια προβλήματα είναι αξιόπιστες. 




Το δίδαγμα; Η Αίγυπτος με τα χίλια προβλήματα, πολιτικά,κοινωνικά,οικονομικά, με “επαναστάσεις” και αραβική άνοιξη,με πραξικοπήματα και τόσα άλλα εξοπλίζεται! Τα ελικοπτεροφόρα Mistral τα πήρε από τους Γάλλους μέσα σε μια περίοδο βαθύτατης κρίσης. Όχι επειδή έτσι έκανε κέφι στον Σίσι ,αλλά επειδή γνωρίζει και ο ίδιος και οι συνεργάτες του πως για να υποστηρίξει η χώρα τα οικονομικά της συμφέροντα στην νοτιοανατολική Μεσόγειο,πρέπει να ΄ναι ισχυρή. Και διπλωματικά και στρατιωτικά. Το ένα δεν γίνεται χωρίς το άλλο. Στην Ελλάδα αρνούμαστε να το καταλάβουμε. Από την εποχή του Πάγκαλου ….τζούνιορ, μέχρι και σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...