Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Ο Δαλάι Λάμα για το προσφυγικό

Θιβέτ πνευματικός ηγέτης Δαλάι Λάμα © Abhishek Chinnappa

Ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα, πιστεύει ότι η Ευρώπη έχει αποδεχθεί πάρα πολλούς πρόσφυγες, λέγοντας ότι θα πρέπει να παραμείνουν μόνο προσωρινά και να επιστρέψουν στην ανοικοδόμηση της χώρας καταγωγής τους μόλις οι συγκρούσεις  σταματήσουν.


Μιλώντας στην Νταραμσάλα στη βόρεια Ινδία, όπου η θιβετιανή κυβέρνηση βρίσκεται στην εξορία, ο Δαλάι Λάμα δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι «Όταν κοιτάζουμε στο πρόσωπο του κάθε πρόσφυγα, ιδίως των παιδιών και των γυναικών, μπορούμε να αισθανθούμε πόνο τους. "
"Ένας άνθρωπος που είναι λίγο πιο τυχερός έχει το καθήκον να τους βοηθήσει. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πάρα πολλοί τώρα »,πρόσθεσε.
Είπε ότι οι χώρες που υποδέχονται πρόσφυγες θα πρέπει να δουν με υγιή ματιά στην κατάσταση και να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι δυνατόν για όλους τους νεοφερμένους να ενταχθούν στην ευρωπαϊκή κοινωνία, τονίζοντας ότι ο κύριος στόχος για τους ηγέτες της Ευρώπης είναι να τους παρέχουν προσωρινό καταφύγιο.
«Η Ευρώπη, για παράδειγμα η Γερμανία, δεν μπορεί να γίνει μια αραβική χώρα. Η Γερμανία είναι η Γερμανία », είπε. " Υπάρχουν τόσοι πολλοί που στην πράξη είναι δύσκολο. "
Όταν το πρώτο μαζικό κύμα μετανάστευσης ξεκίνησε το 2015, ο Δαλάι Λάμα επαίνεσε κράτη όπως η Γερμανία και η Αυστρία για την υποδοχή των προσφύγων, ενώ τονίζει επίσης ότι κάθε χώρα μπορεί να προσφέρει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης σε περιορισμένο αριθμό ατόμων.
Η Ευρώπη αντιμετωπίζει σήμερα τη χειρότερη κρίση προσφύγων από το Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Περίπου 1,8 εκατομμύρια αιτούντες άσυλο εισήλθαν παράνομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2015 ως αποτέλεσμα  του πολέμου και της φτώχειας στις χώρες της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με τα στοιχεία από τη συνοριακή  υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Frontex.
Ο Δαλάι Λάμα πρόσθεσε ότι «από ηθική άποψη επίσης, νομίζω ότι οι πρόσφυγες θα πρέπει να παραμείνουν μόνο προσωρινά," εξηγώντας ότι θα πρέπει να "επιστρέψουν και να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση των χωρών τους."
Ο Δαλάι Λάμα, ο οποίος ο ίδιος έχει περάσει πάνω από μισό αιώνα στην εξορία στη βόρεια Ινδία, εξέφρασε την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα είναι σε θέση να επισκεφθεί το Θιβέτ και πάλι.

2 σχόλια:

  1. Τώρα εξηγείται το ξυρισμένο κεφάλι... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δαλάι ο σκίνχεντ;
      Πάντως θέλω να δω πως θα το παρουσιάσουν τα δικά μας "αριστερόστροφα" μέσα,που για πολλά χρόνια είχαν τον Δαλάι Λάμα(τον οποίο εκτιμώ σαν προσωπικότητα) πρώτη μούρη.

      Διαγραφή

Η σιωπή

  Η σιωπή που επικρατεί από το βράδυ της Μ. Πέμπτης έως και το πρωί του Μ. Σαββάτου δεν πρέπει να μας παραξενεύει και να μας τρομάζει. Είναι...