Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Άγιοι Ανάργυροι(1η Ιουλίου)


Καταπληκτικό είναι  το παράδειγμα των Αγίων Αναργύρων. Οι δύο άγιοι,θεράπευαν τους ασθενείς τους και σαν αντάλλαγμα δεν έπαιρναν χρήματα,αλλά ζητούσαν από τους θεραπευμένους να πιστέψουν στο Χριστό.
Οι άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός μας έδωσαν το παράδειγμα της πραγματικής ζωής.Μιας ζωής αφιερωμένης στο διπλανό που υποφέρει.Μιας ζωής που δεν χαραμίζεται στην καλοπέραση και στην άνεση,αλλά μιας ζωής αγώνων και ξεβολέματος για το καλό των συνανθρώπων.


Αξίζει όμως να σημειώσουμε την ποιοτική διαφορά.Ό,τι καλό κι αν έκαναν οι άγιοι Ανάργυροι δεν το έκαναν για την προσωπική τους προβολή.Δεν πήγαν να διαλαλήσουν τα κατορθώματά τους στις αγορές και στις πλατείες.Δεν έβαλαν τα ονόματά  τους έξω από τα σπίτια των θεραπευμένων,δεν ζήτησαν να τους στήσουν ανδριάντες. Ό,τι έκαναν,το έκαναν για να δοξαστεί ο Θεός και για να βοηθήσουν όσους είχαν ανάγκη.
Είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε τούτο,όσες καλές πράξεις και αν κάνουμε,αν κίνητρό μας είναι να ακουστεί το όνομά μας και να αποκτήσουμε κάποια φήμη,όλο το καλό που κάναμε πάει χαμένο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...