Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Βουδιστές εξτρεμιστές κάνουν επιδρομή σε μουσουλμανικό χωριό-Μια είδηση που δεν τη συναντάμε κάθε μέρα!

Οι Myanmarese γυναίκες και τα παιδιά Rohingya μουσουλμανική δει στην μετατόπιση στρατόπεδο Thel-Chaung σε Sittwe στην Πολιτεία του Rakhine.  © AFP

Μια ομάδα από περίπου 200 βουδιστές εξτρεμιστές  εισέβαλαν σε ένα μουσουλμανικό χωριό στην κεντρική Μιανμάρ, καταστρέφοντας τμήματα ενός τζαμιού και αναγκάζοντας τους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο κατά τη  διάρκεια της νύχτας σε ένα αστυνομικό τμήμα.
Οι Βουδιστές επέδραμαν μέσα από την περιοχή του χωριού Thuye Tha Mein στην επαρχία Bago την Πέμπτη, μετά από διαφωνία μεταξύ των κατοίκων γύρω από την οικοδόμηση ενός μουσουλμανικού σχολείου.


Η βία ξέσπασε όταν  «ένας μουσουλμάνος και μια βουδίστρια άρχισαν να τσακώνονται και τότε άλλοι άνθρωποι ήρθαν να τον χτυπήσουν», δήλωσε ο Hla Tint, ο διαχειριστής του χωριού.
Οι δράστες "κατέστρεψαν επίσης το φράχτη του μουσουλμανικού νεκροταφείου", πρόσθεσε.
Ανάγκασαν περίπου 70 μουσουλμάνους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, να αναζητήσουν καταφύγιο σε ένα αστυνομικό τμήμα, δήλωσε ο διαχειριστής, προσθέτοντας ότι η βία δεν προκάλεσε σοβαρούς τραυματισμούς, και ότι η ειρήνη είχε αποκατασταθεί στην περιοχή.
Ωστόσο, ένας από τους μουσουλμάνους κατοίκους του χωριού, δήλωσε ότι η  κοινότητα των περίπου 150 άνθρωποι τώρα ζει με το φόβο.
"Έπρεπε να κρυφτούμε, καθώς μερικοί άνθρωποι απειλούσαν να σκοτώσουν μουσουλμάνους», είπε ο Tin Shwe OO.
«Η κατάσταση δεν ήταν ποτέ ξανά έτσι», είπε. "Δεν τολμώ να μείνω στο σπίτι μου. Για την ασφάλεια της οικογένειάς μου, θέλω να μείνω κάπου αλλού για περίπου μια εβδομάδα ή παραπάνω. "
Τα τελευταία χρόνια, ένας μεγάλος αριθμός των Μουσουλμάνων  Rohingya Μουσουλμάνοι έχουν σκοτωθεί και χιλιάδες εκτοπίστηκαν σε επιθέσεις από εξτρεμιστές Βουδιστές, ειδικά στην Πολιτεία του Rakhine.
Η βία κατά των μουσουλμάνων έπληξε την κεντρική Μιανμάρ και τη δυτική Πολιτεία του Rakhine, όταν ο στρατός άρχισε να χαλαρώνει τον ασφυκτικό κλοιό για τη χώρα το 2011.
Η Δυτική Rakhine είναι πατρίδα της μουσουλμανικής  μειονότητας Rohingya , που  χαρακτηρίζονται  "Μπενγκάλι» από τους σκληροπυρηνικούς Βουδιστές.
Πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι θεωρούν  τους Rohingya μουσουλμάνους ως παράνομους μετανάστες από το Μπαγκλαντές, ακόμη και αν πολλοί μπορούν να εντοπίσουν την καταγωγή τους αρκετές γενιές πίσω.
Περίπου 140.000 άνθρωποι, κυρίως Rohingya, έχουν παγιδευτεί σε ζοφερά  στρατόπεδα μετατόπισης αφού εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, από τα κύματα βουδιστικής  βίας το 2012.
Η βία κατά των μουσουλμάνων προκάλεσε εισροή προσφύγων στις γειτονικές χώρες, δηλαδή την Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία και την Ινδονησία.
presstv.com

Σχόλιο:Η πηγή είναι το ιρανικό presstv οπότε μπορεί να υπάρχουν αμφιβολίες ως προς την εγκυρότητα της είδησης ή παρουσίασης μόνο μερικών  στοιχείων.Το θέμα στη Μυανμάρ με τους μουσουλμάνους έχει απασχολήσει και τον ΟΗΕ πάντως.Σε κάποια παρακλάδια του βουδισμού ο φόνος θεωρείται δίκαιη πράξη όταν πρόκειται για την ευημερία των πολλών ή για τη διαφύλαξη της πίστης(π.χ στον λαμαϊκό βουδισμό του Θιβέτ,βλ.Μαγεία και Μυστήρι στο Θιβέτ,της Αλεξάνδρα Νταβίντ-Νελ,εκδ.Κέδρος).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή ΙΕ΄ Λουκά (Του Ζακχαίου)

  Εκείνο τον καιρό, ο Ιησούς μπήκε στην Ιεριχώ και περνούσε μέσα από την πόλη. Εκεί υπήρχε κάποιος, που το όνομά του ήταν Ζακχαίος. Ήταν αρχ...