Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Έξι νεκροί σε βομβιστική επίθεση στο Λίβανο

Λιβανέζοι στρατιώτες εξασφαλίσει την ιστοσελίδα του βομβιστικές επιθέσεις στο χωριό αλ-QAA, στην κοιλάδα του Μπεκάα του Λιβάνου, 27 Ιουνίου 2016. (Φωτογραφία από το Reuters)

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν  και 19 άλλοι τραυματίστηκαν σε τρομοκρατικές εκρήξεις σε ένα χωριό στον ανατολικό Λίβανο.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν καθώς  άγνωστοι  πυροδότησαν τα εκρηκτικά τους σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή στο χωριό al-Qaa , λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Συρία, τη Δευτέρα, αναφέρει το λιβανέζικο Al-Manar .



Οι βομβιστές  χτύπησαν  στις 4 το πρωί (0100 GMT),είπε  ο δήμαρχος της Qaa στη Φωνή του Λιβάνου. Όλοι όσοι σκοτώθηκαν ήταν πολίτες, είπε.



Ο Λίβανος αντιμετωπίζει συχνά διείσδυση των στοιχείων takfiri από τη γειτονική Συρία στο έδαφός του, όπου επιτίθενται στον άμαχο πληθυσμό ή στις δυνάμεις ασφαλείας με βομβιστικές επιθέσεις.

Στις 12 Ιουνίου, μια έκρηξη βόμβας συγκλόνισε το δυτικό τμήμα της πρωτεύουσας του Λιβάνου, Βηρυτό, αλλά δεν προκάλεσε θύματα.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ωστόσο, πάνω από 40 άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν μετά από δύο βομβιστικές επιθέσεις, που ανελήφθησαν από τους μαχητές takfiri του Daesh, στοχεύοντας μια θέση ασφαλείας στην περιοχή Bourj el-Barajneh στο νότιο προάστιο της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...