Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Δεν μετέχει το Πατριαρχείο Βουλγαρίας στην Πανορθόδοξη

Bulgarian-Orthodox

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε το Πατριαρχείο Βουλγαρίας με αφορμή την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.
Η Εκκλησία της Βουλγαρίας σχολιάζοντας την πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσε, υπογραμμίζει επίσης ότι η εν λόγω απόφαση πάρθηκε με ομοφωνία και υπεγράφει από τον Πατριάρχη Νεόφυτο και τα Μελη της Συνόδου.
Επίσης για ακόμη μια φορά τονίζει ότι η απόφαση είναι τελική και δεν θα συμμετάσχει στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, για τους λόγους που είχε ήδη ανακοινώσει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εκκλησία της Βουλγαρίας ακύρωσε την πτήση για την Κρήτη, που θα έφτανε με Κυβερνητικό αεροσκάφος στις 15 Ιουνίου.
Τέλος η Εκκλησία της Βουλγαρίας έχοντας στο πλευρό τον βουλγαρικό λαό, τονίζουν ότι δεν θα υποκύψουν σε περιτή και ανάξια χειραγώγηση.

4 σχόλια:

  1. Προφανώς κάποιο ίσιο παϊδι έχει απομείνει στην Εκκλησία της Βουλγαρίας και αντιστέκεται στη Σύνοδο των Ξεπουλημένων. Πάλι καλά! Καθυστερεί το πέσιμο στον Φανερό Γκρεμό της Παναίρεσης και της Αποστασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρκεί να το κάνουν για λόγους πίστεως και όχι πολιτικής...

      Διαγραφή
  2. Σωστή η παρατήρηση, αλλά..έστω και με λάθος κίνητρο, κάποιοι κερδίζουν πολύτιμο χρόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι,έτσι είναι.Πάντως,νομίζω ότι τα κίνητρα των Βουλγάρων ήταν πράγματι σωστά.Τουλάχιστον σύμφωνα με αυτά που διαβάζω.

      Διαγραφή

Αδυναμία αντίληψης

  Δεν μπορώ να καταλάβω πως λειτουργεί το μυαλό κάποιου που σκοτώνει τη σύζυγό του(φίλη του, αρραβωνιαστικιά του κλπ κλπ) επειδή τον παράτησ...