Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Ο ηλίθιος και η κατσαρίδα

 


Ο ηλίθιος έχει πολλές ομοιότητες με την κατσαρίδα. Βρίσκεται παντού, εξολοθρεύεται δύσκολα και μολύνει τα πάντα. Πιθανόν να επιβιώσει και μετά από κάποια πυρηνική καταστροφή.

Έτσι, ο ηλίθιος μπορεί να είναι παντού και οποιοσδήποτε. Μπορεί να είναι ο γονιός ή το παιδί. Μπορεί να είναι ο εργάτης ή ο διευθυντής. Μπορεί να βρεθεί στη γειτονιά, στο χωριό, στο σπίτι, στην ίδια την οικογένεια. 

Αν υποθέσουμε ότι μέσος όρος της οικογένειας στην Ελλάδα είναι τα τέσσερα μέλη, τότε ένας ηλίθιος όπως καταλαβαίνετε θα την διαλύσει 100% με τις όποιες καταστροφικές συνέπειες. Στη γειτονιά όπως και στο χωριό είναι μόνιμη πηγή κινδύνων και φασαρίας και έχει την ικανότητα να κάνει τους άλλους να συνθηκολογούν μαζί του. Αν και αυτό δεν τους εξασφαλίζει από τη ζημιογόνο δράση του, το επιλέγουν ως ένα κάποιο μέτρο που θα εξασφαλίσει μια ελάχιστη ηρεμία. Τα αποτελέσματα που έχουν παρατηρηθεί δεν συνηγορούν στη χρήση αυτού του μέτρου.

Το πολύ άσχημο και δύσκολο είναι όταν ο ηλίθιος βρίσκεται είτε μέσα στην οικογένεια ή στο στενό οικογενειακό περιβάλλον. Για να καταλάβετε τι συμβαίνει σε αυτή τη περίπτωση φανταστείτε το εξής. Ταινία "Παρασκευή και 13", ο Τζέισον κυνηγά το πρώτο θύμα που θα σκοτώσει στην αρχή της ταινίας. Όσο και να προσπαθήσει το θύμα, όπου κι αν κρυφτεί, όσο κι αν τρέξει, στο τέλος θα καταλήξει...σις κεμπάπ. Ε, αυτός είστε εσείς και ο Τζέισον είναι ο ηλίθιος που η σκληρή μοίρα σας έδωσε να τον έχετε στο στενό οικογενειακό περιβάλλον σας.

Για να κλείσουμε κάπως αισιόδοξα, μπορεί η επιστήμη να μην έχει βρει τη λύση ούτε για τις κατσαρίδες ούτε για τους ηλίθιους αλλά έχουν γίνει κάποια βήματα και η έρευνα συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Ίσως η τεχνολογία mRNA να δώσει και εδώ μια κάποια λύση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Ιούδας, το μύρο

  Στην οικία του Σίμωνα του Λεπρού, μια γυναίκα λούζει τον Χριστό με ακριβό μύρο. Οι μαθητές διαμαρτύρονται: γιατί τέτοια σπατάλη; Δε θα ήτα...