Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Μονοπάτι

 



Ένα ζευγάρι εφήβων, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, περπατούν πιασμένοι χέρι-χέρι.

Σε αυτή τη σκηνή άλλοι βλέπουν τη χαρά της ζωής

Άλλοι βλέπουν τον έρωτα.

Άλλοι το πάθος.

Άλλοι την ευτυχία.

Άλλοι την αγάπη.

Κάποιοι βλέπουν την αμαρτία.

Κάποιοι την ανηθικότητα.

Κάποιοι τη λαγνεία.

Κάποιοι ακόμα και το θάνατο.

Εγώ τι βλέπω; Βλέπω δυο ανθρώπους, νέους, ανώριμους, ζωντανούς, να περπατούν σε ένα μονοπάτι με πολλές στροφές που οδηγούν σε άγνωστα μέρη. Κάποιες φορές επικίνδυνα και κάποιες πανέμορφα.

3 σχόλια:

  1. ΑΓΝΩΣΤΑ μερη! Επομενως ο προορισμος μας ειναι αγνωστος! Αραγε εαν προγνωριζαμε τη καταληξη του προορισμου μας θα ειχε νοημα ολο το ταξιδι? Το ταξιδι της ιδιας της ζωης τελικως εχει υποθετω νοημα επειδη δε ξερεις τη καταληξη! Βεβαια αυτη η αγνοια της καταληξης του ταξιδιου ειναι υποθετω αυτο που κραταει το ταξιδιωτη πολλες φορες σε καποια αγωνια που μπορει αλλοτε να ειναι χρονικα επιμονη και αλλοτε να εναλλασεται με αισθηματα οπως το αισθημα της ελπιδας και το αισθημα της χαρας! Προσωπικα αναρωτιεμαι για κατι! Η λεξη ΑΓΩΝΙΑ ειναι συγγενικη και παρεμφερης με τη λεξη ΑΓΩΝΑΣ? Ποια ειναι η ακριβης ετυμολογια αυτης της λεξης? Παντως ειναι σαφες υποθετω οτι ο αγωνας απαιτει εγρηγορση και για να ειναι σε εγρηγορση ο ανθρωπος πρεπει να μην ειναι εφησυχασμενος! Δε ξερεις τη καταληξη του ταξιδιου της ζωης παντως σε αυτο το ταξιδι εχει καθηκον ο ανθρωπος να αγωνιστει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εαν προσεξουμε κιολας η λεξεις ΑΓΝΩΣΤΟ και ΑΓΩΝΙΑ μοιαζουν καπως μεταξυ τους! Τωρα βεβαια μπορει να κανω και λαθος μιας και δεν ειμαι γλωσσολογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ηθελα μονο να προσθεσω οτι αυτο το ταξιδι αλλες φορες το ξεκινανε καποιοι ανθρωποι με συνοδοιπορους και αλλοτε φαινομενικα μονοι τους! Ο ανθρωπος πρεπει πολλες φορες να μενει "μονος" του ωστε ως μοναδα να αποκτησει γνωση του εαυτου και απο οτι υποθετω πληρη επιγνωση της συνειδητοτητας του! Για να συνειδητοποιησει ο ανθρωπος οτι δεν υπαρχει μονος του σε αυτη τη ζωη και οτι εχει και αλλους συνοδοιπορους πρεπει πρωτιστως να μαθει προσωπικα τον εαυτο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο Ιούδας, το μύρο

  Στην οικία του Σίμωνα του Λεπρού, μια γυναίκα λούζει τον Χριστό με ακριβό μύρο. Οι μαθητές διαμαρτύρονται: γιατί τέτοια σπατάλη; Δε θα ήτα...