Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Επιμονή, η πυρηνική βόμβα του ηλίθιου

 


Αυτό που κάνει ιδιαίτερα καταστρεπτικό έναν ηλίθιο, το κύριο χαρακτηριστικό και το μεγάλο όπλο του είναι η απύθμενη επιμονή του. 

Τίποτα δεν τον απογοητεύει, τίποτα δεν τον ανακόπτει, τίποτα δεν μπορεί να τον βάλει σε δεύτερες σκέψεις. Εδώ που τα λέμε, γι' αυτό με τις δεύτερες σκέψεις, καλύτερα μια και πιθανότατα οι δεύτερες σκέψεις ενός τέτοιου ατόμου θα είναι μάλλον το ίδιο αν όχι περισσότερο επιζήμιες από τις πρώτες του.

Και είναι φυσικό να επιμένει ο ηλίθιος αφού ως ηλίθιος που είναι, θεωρεί ως τα ξέρει όλα. Επιμένει στις συζητήσεις, επιμένει στα σχέδιά του, επιμένει στις πράξεις του.

Ο ηλίθιος είναι μια μύγα, έντομο γνωστό για την επιμονή του, και ο κόσμος όλος και οι άνθρωποι που κατοικούν σε αυτόν είναι...τα κακάκια από τα οποία θέλει να τραφεί. Καταλαβαίνω πως δυσκολεύεστε να σκεφτείτε τον εαυτό σας ως ...κακάκια μα αυτό είναι το λιγότερο όταν η μύγα-ηλίθιος θα αποφασίσει να κάτσει πάνω σας και να σας φάει.

Έτσι λοιπόν αυτό το χάρισμα του ηλίθιου, μετατρέπεται σε όπλο. και όχι ένα απλό συμβατικό όπλο. Δε μιλάμε για καλάσνικοφ ή Μ-16 αλλά για πυρηνική βόμβα σαν αυτές που έπεσαν στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Η επιμονή είναι αυτή που κάνει τον ηλίθιο ικανό να σπείρει τον όλεθρο στις ζωές μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αδυναμία αντίληψης

  Δεν μπορώ να καταλάβω πως λειτουργεί το μυαλό κάποιου που σκοτώνει τη σύζυγό του(φίλη του, αρραβωνιαστικιά του κλπ κλπ) επειδή τον παράτησ...