Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Ένας ψυχεδελικός στοχασμός περί γάμου

 


Ήρθε μια κοπελίτσα προχθές στην εκκλησία, πολύ χαμογελαστή, πολύ χαρούμενη, να βγάλει ένα χαρτί για τον γάμο της. Αναλογιζόμενος και διαλογιζόμενος την εικόνα της, ωσάν νέος Βούδας, έφτασα σε ένα υψηλό επίπεδο φώτισης και αποκάλυψης και καταγράφω τα παρακάτω:

Ο γάμος μοιάζει με ένα ταξίδι στο άγνωστο. Λάθος. Ο γάμος μοιάζει με μια καλοδιαφημισμένη κρουαζιέρα στο άγνωστο. Σου υπόσχονται πως θα δεις κοραλλιογενείς υφάλους, εξωτικά νησιά, ψάρια να πετούν στο νυκτερινό ουρανό, τη σελήνη να φιλά παθιασμένα τη θάλασσα, ιθαγενείς που περπατούν πάνω στα κύματα. Κι εσύ όλο ενθουσιασμό επιβιβάζεσαι. Και είσαι πανευτυχής γι' αυτό. Και το ταξίδι ξεκινά. 

Και οι μεθυστικές μελωδίες γίνονται φάλτσες στριγκιές. Γιατί ο καιρός χαλάει και τα κύματα κάνουν το καράβι να μοιάζει με κουδουνίστρα στα χέρια ζωηρού μωρού. Αντί να χαζεύεις το μαγευτικό τοπίο έχεις ανακατευτεί τόσο από το κούνημα του πλοίου που το μόνο που  θες να δεις είναι ένας κουβάς για να βγάλεις τα άντερά σου. Και τελικά το πλοίο πιάνει μια στεριά. Μόνο που δε βλέπεις ένα μαγευτικό, εξωτικό νησί με χαρούμενους ιθαγενείς να σε υποδέχονται με λουλούδια και λιχουδιές αλλά ένα ξερονήσι, όπου κάποιο αυταρχικό καθεστώς εξόριζε όλους τους εγκληματίες, αντιφρονούντες, ανεπιθύμητους, βρωμοποδαράδες, ανεπρόκοπους που μπορούσε να μαζέψει και όλοι αυτοί έκαναν απογόνους που συνδύαζαν τα παραπάνω γοητευτικά στοιχεία. Η δε σελήνη δε φιλά τη θάλασσα σε εκείνα τα μέρη. Αντίθετα τη φτύνει και η θάλασσα τη χαστουκίζει όσο πιο δυνατά μπορεί. Και τα ψάρια που πετούν στον ουρανό είναι κάτι γιγάντια ανθρωποφάγα κήτη τα οποία αφού πιάσουν το θύμα τους, το βασανίζουν πριν το καταβροχθίσουν.

Παρ' όλα αυτά, η διαφήμιση είναι τόσο καλή που εσύ παραμένεις σε έκσταση για αρκετό καιρό μέχρι που δεν μπορείς να κατέβεις από το πλοίο γιατί δεν μπορείς ή δεν τολμάς.

Με αυτή τη τελευταία σκέψη επανήλθε το μυαλό μου στη θέση του, η οποία είναι κάπου στον πισινό μου περίπου, για να καταλάβετε και πόσο σοβαρά πρέπει να παίρνετε τα γραπτά μου και ο ψυχεδελικός στοχασμός μου έλαβε τέλος. Αν πάλι τυχαίνει κάποιος/α που διαβάζει αυτά να σκοπεύει να παντρευτεί έχω να πω το εξής. Αν δεν σε επηρεάζουν οι αναρτήσεις προχώρα. Αν σε επηρεάζουν είναι εντελώς βούρλο και μην προχωράς γιατί δε σου φταίει σε τίποτα αυτός/η που θα σε παντρευτεί να φορτωθεί έναν/μία εντελώς ηλίθιο/α.


ΥΓ. Βλέπετε ότι κινούμαι στα μονοπάτια της έμφυλης ισότητας και της πολιτικής ορθότητας και δε χρησιμοποιώ μόνο αρσενικά ουσιαστικά και επίθετα αλλά προσπαθώ να γράφω είτε με unisex λέξεις είτε βάζοντας και το αρσενικό και τι θηλυκό(ή και το θηλυκό και το αρσενικό για περισσότερη κορεκτίλα). Η κορεκτίλα θα είναι το επόμενο θέμα μου και το προετοιμάζω σιγά σιγά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...